Odbojkarji izgubili, odbojkarice slavile

Calcit Volley

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi turnirja v Komarnu izgubili proti domači ekipi Rieker UJS Komarno z 2:3 (-21, 19, 44, -17, -12). V sredo bodo ob 16. uri igrali s Spartakom Myjavo, ki je bila v prvi tekmi turnirja s 3:2 (-22, 19, -15, 23, 11) boljša od Maribora, s katerim bodo Kamničani igrali v četrtek, ob 14. uri.

Rieker UJS Komarno – Calcit Volley  3:2 (21, -19, -44, 17, 12)

Komarno – Mestna športna dvorana, sodnika: Adler, Tillmann.

Rieker UJS Komarno: Krajčo, Kohut 13, Hanušek, Pati-Nagy (L), Porubsky 3, Kasperkevič 4, Mlynarčik 31, Gergely 15, Forro, Santa, Szavai, Ogurčak 12, Mačuha 9. Trener: Richard Vlkolinsky.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 2, Lazar, Kaaradža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 12, Okroglič 7, Mitrašinović 14, Brunet 32, Bakonji 5, Dulčev 3, Pavlović 10. Trener: Mladen Kašić.

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v soboto spet prevzeli vodstvo v domačem prvenstvu, so na prvi tekmi turnirja v Komarnu igrali proti prav tako vodilni ekipi slovaškega prvenstva. Po dveh urah in pol so slavili Slovaki, čeprav so Kamničani po zmagi v tretjem nizu s 46:44 že vodili z 2:1 v nizih.

 

Slovaški odbojkarji so v prvem nizu na servis Gergelya s štirimi zaporednimi točkami povedli z 11:7, še bližje zmagi pa so bili po asu Emanuela Kohuta in vodstvu s 16:11. Čeprav so Kamničani izid že na 16. točki izenačili, so po uspešnem napadu Filipa Mačuha domačini vodili z 20:17, z dvema zaporednima blokoma pa je Uroš Pavlović izenačil izid na 20:20. Toda ob slabem sprejemu je bil za kamniško ekipo na koncu usoden Peter Porubsky, ki je niz končal z dvema asoma.

V drugem nizu sta se ekipi do dvanajste točke menjavali v vodstvu, po dveh točkah Lazara Bruneta in Tomislava Mitrašinovića pa so Kamničani domačinom pobegnili za štiri točke (16:12). Do konca niza prednosti niso več izpustili iz rok. V končnici niza se je s tremi zaporednimi točkami izkazal Uroš Nikolić, dve od njih je dosegel z blokom. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegel Brunet.

Pravi maraton smo videli v tretjem nizu, v katerem je kamniška ekipa s točko Mitrašinovića še vodila z 19:16, vendar so prvi do zaključne točke prišli domači odbojkarji. V napetem nadaljevanju so bili bolj mirni Kamničani, ki so preko razpoloženega Bruneta povedli z 2:1 v nizih.

Toda kot kaže, je maratonski niz več moči in zbranosti vzel kamniškim odbojkarjem, ki so v četrtem nizu spet zašli v težave na sprejemu in na servisu, vse to pa je bila voda na mlin ekipi iz Komarna, ki je po točki Petra Mlynarčika povedla z 19:13 in niz zanesljivo dobila. Slovaki so bili boljši tudi v tie-breaku, v katerem so na menjavo strani odšli z dvema točkama prednosti, po uspešnem napadu Mareka Gergelya pa so vodili že z 12:8, isti igralec pa je tudi zapečatil kamniško usodo.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v petem krogu srednjeevropske lige v Zagrebu premagale Dinamo s 3:0 (15, 16, 21). V soboto, 27. januarja, bodo Kamničanke v četrtem krogu modre skupine Prve Sportklub slovenske odbojkarske lige, ob 18. uri, v Novi Gorici igrale z GEN-I Volleyjem.

Dinamo – Calcit Volley  0:3 (-15, -16, -21)

Zagreb – Športna dvorana Peščenica, gledalcev 30, sodnika: Horvath, Mezöffy.

Dinamo: Ninčević, Dugi 5, Deak 3, Šandrk 4, Perić, Mlinar 11, Trcol 1, Inkret, Kruhonja 1, Mišak, Kollert, Uzun (L), Stošić (L), Babić 12. Trener: Igor Šimunčić.

Calcit Volley: Rituper 11, Topič, Radišković 9, Šen 8, Najdič 3, Hutinski 10, Boisa, Charuk, Grubišić Čabo (L), Pucelj 20, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Slovenske državne prvakinje, ki tudi v letošnji sezoni brez poraza vodijo v domačem prvenstvu, so proti vodilni ekipi hrvaškega prvenstva prišle do svoje četrte zmage v srednjeevropski ligi. Ali bodo redni del tekmovanja končale na prvem ali drugem mestu, bo odvisno od jutrišnje tekme med Novo KBM Branikom in zagrebško Mladostjo. A kakorkoli že, v Zagrebu so popolnoma nadigrale domače odbojkarice, spet pa se je z 20 točkami izkazala Maša Pucelj.

 

Svojo premoč proti Dinamu, ki ga vodi nekdanji igralec in trener kanalskega Alpacema, so Kamničanke potrdile že v uvodnem nizu, ko so na servis Pucljeve dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo z 12:5. Po dveh zaporednih blokih Sare Hutinski je bilo že 15:7, po bloku Asje Šen pa že 18:8. Niz, ki se je končal z lastno napako Zagrebčank, je bil tako odločen.

 

Tudi v drugem nizu so Kamničanke na sredini niza, tokrat po servisih Andjelke Radišković, domačinkam pobegnile za sedem točk (13:6), po novem asu Pucljeve pa že za devet (18:9). Podobno kot v prvem nizu, tudi v drugem zagrebške odbojkarice niso več ulovile priključka, niz pa je tokrat z novim asom končala Hutinskijeva.

Veliko bolj izenačen je bil tretji niz, čeprav so Kamničanke na servis Sare Najdič povedle s 3:0. Domače odbojkarice so na servis Marije Dugi dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo s 4:3, nato pa si do izida 11:11 nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti. Šele po bloku Pucljeve je bilo 13:11 za Calcit. Po novem bloku Šenove so Kamničanke vodile s 17:12, a jim to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, kajti po njihovi lastni napaki so domačinke prišle na točko zaostanka (17:18). Vendar na koncu le ni prišlo do dramatične končnice, tako da so slovenske prvakinje po novi lastni napaki Zagrebčank prišle do zaslužne zmage.

Avtor: Miha Štamcar ; Foto: Klemen Brumec

Tagi