Odbojkarice in odbojkarji slavili zmago

Calcit Volley

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Novo KBM Branik s 3:0 (18, 19, 20). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 3. februarja, gostovale pri Luki Koper.

Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:0 (18, 19, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Vrenko, Atanasov.

Calcit Volley: Rituper 5, Gorjup, Radišković 10, Šen 13, Najdič, Hutinski 7, Boisa, Charuk 2, Pucelj 15, Čižman, Banko (L), Gubišić Čabo (L). Trener: Bruno Najdič.

Nova KBM Branik: Mlakar 13, K. Milošič 1, Kneževič, Štampar 1, Ulrih (L), Lekše, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 12, N. Milošič 5, Potokar 3, Tišma 5. Trener: Žiga Kos.

Vse tri dozdajšnje tekme v letošnji sezoni so s 3:0 dobile kamniške odbojkarice, dve v prvenstvu in eno v srednjeevropski ligi. Na prvenstveni lestvici so imele pred nocojšnjim obračunom pred svojimi navijači Kamničanke, ki so v prejšnjem krogu v Novi Gorici izgubile svojo prvo točko, devet točk prednosti. Svojo prednost pred bankirkami so po novi zmagi le še povečale in do potrditve prvega mesta po rednem delu prvenstva potrebujejo le še zmago. V drugem in tretjem nizu so Mariborčanke celo vodile, toda bolj, kot sta se niza bližala h koncu, boljše so bile kamniške odbojkarice, ki so dosegle kar 12 asov. Po pet Andjelka Radišković in Maša Pucelj.

Uvodni niz je bil izenačen le do druge točke, na servis Radiškovićeve in po dveh njenih zaporednih asih pa so Kamničanke povedle s 7:2. Po novem asu, tokrat Asje Šen, je bilo že 11:5 za domačo ekipo, po napaki gostij pa 13:6. Mariborčanke so se z uspešnim napadom Ize Mlakar domačinkam približale na tri točke zaostanka (13:16), vendar so z blokom Lare Rituper kamniške odbojkarice prišle do vodstva z 18:13. Visoke prednosti niso več izpustile iz rok ter ob boljšem servisu, dosegle so štiri ase, prvi niz, ki ga je končala Šenova, zanesljivo dobile.

V začetku drugega niza so bile Mariborčanke tiste, ki so bile nevarnejše na servisu, posledično so imele Kamničanke veliko težav na sprejemu, tako da so po asu Ise Ramić že uvodoma zaostajale za tri točke (2:5). Čeprav so domačinke hitro prišle na točko zaostanka (5:6), so bankirke s točko Ramićeve pobegnile na 12:7 in šele po polminutnem odmoru Bruna Najdiča so Kamničanke na servis Radiškovićeve ulovile priključek. Po napadu Maše Pucelj so se gostjam približale na točko zaostanka (11:12), Pucljeva, ki je nedavno tega praznovala 18. rojstni dan, pa v tretjem poskusu tudi izenačila na 14:14. Težave gostij so se nadaljevale, kajti po dveh zaporednih asih Pucljeve so zaostajale za dve točki (17:15), zato je njihov trener Žiga Kos vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem je odlična Pucljeva dosegla še en as in šele Mlakarjeva je spet priborila točko svoji ekipi. Kamničanke vodstva niso več izpustile iz rok, tudi zato, ker so spet popravile svoj sprejem, nevarnejše pa so bile tudi na servisu. Prvo zaključno žogo za vodstvo za 2:0 v nizih je izkoristila Pucljeva.

Še bolj kot drugi niz so Mariborčanke začele tretjega, ko so na servis Nike Milošič in bloku Mlakarjeve povedle z 8:3. Po polminutnem odmoru domače ekipe je sledila še njihova napaka in šele Pucljeva je z blokom zaustavila niz petih zaporednih mariborskih točk. Mariborčanke so vodile tudi še z 12:6, Radiškovićeva pa je z novim asom, svojim petim, prepolovila zaostanek svoje ekipe (10:13). Toda po bloku Nike Milošič so bankirke spet prišle do večje prednosti (15:10), ki pa ni bila dolgotrajna, kajti na servis Sare Hutinski so se jim domače odbojkarice približale le na točko zaostanka (14:15). Za izenačenje na 16. točki je poskrbela Radiškovićevo, za prvo kamniško vodstvo v tretjem nizu pa Pucljeva (17:16). Vse bolj razpoložena mlada kamniška reprezentantka je z asom svoji ekipi priborila tri točke prednosti (21:18), po asu Lucille Charuk pa je bilo že 23:19 za Calcit Volley. Kamničanke so bile po novi napaki gostij na pragu nove zmage. Tekma se je končala z napako Mariborčank na servisu.

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Čeprav je bilo spet 3:0, je za nami težka tekma. Skozi celotno tekmo smo se mučili, saj v tem trenutku nismo v najboljšem stanju, česar se zavedam, sem pa vesel, da smo zmagali. Tudi zato, ker so se dekleta po slabi sobotni tekmi, že na vseh treningih do današnje tekme zbrale, delale dobro in imele željo po odpravljanju napak. To se je danes poznalo tudi na tekmi. Zbranost je bila na dovolj visoki ravni, čeprav so bile tudi napake, ker to ni bila tista raven, ki bi si jo želel, se je pa ekipa po že omenjeni sobotni tekmi dobro odzvala. Danes smo veliko naredili na svoj servis, česar v Novi Gorici nismo in dejansko nas je morda prav servis rešil.«

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma s 3:0 (19, 17, 18) premagali ACH Volley. V prihodnjem krogu bodo v soboto 3. februarja, ob  gostovali v Kranju pri Hiši na kolesih Triglav.

Calcit Volley – ACH Volley  3:0 (19, 17, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Atanasov, Vrenko.

Calcit Volley: Planinšič 3, Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 4, Mitrašinović 1, Brunet 22, Bakonji, Dulčev 14, Pavlović 3. Trener: Mladen Kašić.

ACH Volley: Mirković Kržič, Šket 5, Najdič, Marovt 2, Šen 5, Koncilja 4, Kovačič (L), Gjorgiev 4, Sešek 4, Pokeršnik 7, Videčnik 3. Trener: Radovan Gačič.

V prvi medsebojni tekmi letošnje sezone so Kamničani v začetku novembra brez izgubljenega niza premagali ACH Volley, po tej tekmi pa jih je nepričakovano zapustil Nik Mujanović. Za nameček se je sredi decembra poškodoval še Črt Bošnjak, ki je v začetku januarja operiral koleno, tako da so tekmo, zadnjo v letu 2024, dobili ljubljanski odbojkarji. Vendar le s 3:2, s 3:2 pa so v drugem krogu modre skupine premagali tudi kranjsko Hišo na kolesih Triglav, tako da so tretji medsebojni derbi v letošnji sezoni na prvem mestu pričakali odbojkarji Calcit Volleyja. Na prvem mestu so po odlični predstavi ostali tudi po njem. Tekma je trajala le 70 minut, v domači ekipi pa je blestel Kubanec Lazaro Brunet z 22 točkami, odlični pa so bili tudi vsi drugi kamniški odbojkarji. V napadu so bili kar 69-odstotni, Brunet celo 73-odstoten.

Čeprav so ljubljanski odbojkarji prvi niz malenkost bolje začeli, saj so vodili s 3:1 in tudi še s 6:4, so jih Kamničani ulovili že na sedmi točki, z asom Bruneta pa so prišli do prvega vodstva na tekmi (8:7). Tudi po asu Jana Pokeršnika za izenačenje na 13:13 ni še prav nič kazalo na to, da bodo uvodni niz gladko dobili domači odbojkarji, ki so na krilih Bruneta gostom pobegnili za štiri točke (18:14), po napadu Uroša Nikolića pa že za pet (22:17). Ob zbrani igri v polju je Brunet izkoristil prvo zaključno žogo kamniške ekipe za vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so ves čas vodili Kamničani, edino izenačenje je bilo pri izidu 1:1, na servis Jureta Okrogliča pa so domači odbojkarji po dveh zaporednih točkah Bruneta in napaki gostov vodili že z 10:3. Visoko vodstvo jih ni uspavalo, čeprav so se jim Ljubljančani po asu Alena Šketa približali na štiri točke zaostanka (14:18). Ohranili so mirno kri in po dveh zaporednih asih Uroša Planinšiča je bilo spet plus sedem (21:14) za Kamničane. Zmago v drugem nizu je potrdil Okroglič.

S točko Nikolića so domači odbojkarji v začetku tretjega niza povedli s 3:1, vendar je že na tretji točki sledilo izenačenje, nato pa so do desete točke gostje vztrajno sledili Kamničanom. Na obeh straneh je bilo veliko napak na servisu, po dolgi izmenjavi pa so domači odbojkarji z dvema točkama Nikolića in eni Bruneta prvič v tretjem nizu Ljubljančanom pobegnili za tri točke (13:10). Tudi po polminutnem odmoru gostov je Okroglič izvajal še en servis za domače vodstvo s 14:10. Na servis Jana Pokeršnika so z blokom Matica Videčnika Ljubljančani prisilili Mladena Kašića, da je tudi on posegel po polminutnem odmoru. Njegova ekipa je namreč vodila le še za točko (13:14). Po vrnitvi na igrišče je bilo hitro spet plus štiri za Calcit Volley (17:13), zato je Gačič vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki pa njegovi ekipi ni več pomagal. Neverjetni Brunet je bil še naprej nerešljiva uganka za Ljubljančane, in ko je z asom poskrbel za domače vodstvo z 20:15, se je že nasmihala nova zmaga kamniških odbojkarjev. Po 70 minutah igre je Nikolić končal tekmo, v kateri so Kamničani prevladovali v vseh elementih igre.

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »V zadnjih štirih tekmah, ki smo jih odigrali, tudi tiste na Slovaškem, se je videlo, da je naša ekipa v vzponu. Pomembno je, da so igralci spet začeli verjeti vase in današnja tekma je bila neverjetna. S takšnim odstotkom v napadu jo je bilo nemogoče izgubiti. Brunet je imel v enem trenutku, izkoristil vseh dvanajst napadov, kar je fantastično. Odlični smo bili tudi na sprejemu, vsakdo je svoje delo opravil odlično. Planinšič je zelo dobro razporejal žoge in vedno našel pravega igralca. Ob tem smo bili odlični v obrambi in za razliko od prejšnjih tekem smo to potem končali s točko. Zadovoljen sem bil tudi s servisom, ki na prejšnjih tekmah ni bil naša odlika. Začeli smo s skok servisom, ki nam ni šel, ko pa smo začeli več uporabljati float, smo naredili velik posel. Toda na to tekmo moramo čim prej pozabiti, jutri bodo imeli igralci le fitnes, potem pa se začenjamo pripravljati na tekmo v Kranju.«

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi