Odbojkarice Calcit Volleyja čakata še dve tekmi v Mariboru

Odbojkarice Calcit Volleyja v torek in sredo čakata dve tekmi na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru. V torek se bodo v dvorani Lukna pomerile z Novo KBM Branikom, dan pozneje pa še z madžarsko ekipo Swietelsky Bekescsaba. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Aktualne slovenske državne prvakinje so prepričljivo vstopile v leto 2023, saj so vse tri tekme v državnem prvenstvu dobile brez izgubljenega niza, čeprav na niti eni niso nastopile v polni zasedbi. Toda že v torek jih čaka derbi z Mariborčankami, ki so jim do zdaj v domačih tekmovanjih edine odvzele niz. V letošnji sezoni so se z njim pomerile le v Kamniku, in še to v začetku novembra, kajti njihova prvenstvena tekma 13. kroga bo na sporedu šele 24. februarja.

V srednjeevropski ligi so Kamničanke do zdaj igrale le z Marino iz Kaštele, tudi to tekmo so dobile s 3:0, več tekem, štiri, imajo za sabo mariborske odbojkarice, ki pa so prišle le do ene zmage. Zanje bo zato mariborski turnir še pomembnejši, kajti v primeru še enega poraza bi ostale brez zaključnega turnirja. Vendar bosta obe tekmi nadvse pomembni tudi za Rozmanove varovanke, ki bi si z zmagama že zagotovile uvrstitev med najboljše štiri ekipe.

»V Mevzi smo do zdaj odigrali le eno tekmo, tako da bo vsaka od petih preostalih odločilna. Prva bo že v torek, ki za nas prihaja v nekoliko nerodnem času, saj imamo veliko težav sami s sabo, toda to je sestavni del športa. Ne glede na to, v kakšni zasedbi bomo igrali, bomo dali vse od sebe, da se predstavimo v čim boljši luči. Ne želim ničesar napovedovati, ker je težko govoriti, če zadnje tri tedne ekipa ni niti enkrat trenirala v polni zasedbi,« je pred turnirjem dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

Mariborčanke bodo v torek bistveno močnejše kot so bile v začetku novembra. Že nekaj časa zanje spet igra Iza Mlakar, ki je v preteklosti Kamničankam pogosto povzročala največ težav.

»V zadnjih letih se Mariborčanke tako ali tako vedno dvigujejo skozi prvenstvo. Tako je tudi v letošnji sezoni in to ne glede na Mlakar. Z njo ali brez nje nam ne bo lahko, kar velja tudi za Madžarke. Ne smemo pozabiti, da so pred kratkim doma v pokalu CEV namučile nemški Schwerin, kar pomeni, da so zelo kakovostne. Skratka, pred nami sta dve težki tekmi, na nas pa je, da skušamo odigrati dve dobri tekmi in najboljše, kar smo v tem trenutku sposobni,« je še dodal Rozman.

V osmini finala pokala CEV je igrala tudi Nova KBM Branik, ki je bila brez možnosti proti italijanski ekipi Arsizio, Bekescsaba pa je v Nemčiji izgubila z 0:3, doma pa z 2:3. Sicer pa so madžarske odbojkarice v letošnji sezoni v Mevzi še brez poraza in tudi vodijo. Na domačem turnirju so s 3:0 premagale Prometej Dnipro in Marino Kaštela, nato pa so bile doma boljše še od zagrebške Mladosti s 3:1. V svoji ekipi imajo šest tujk, srbsko korektorico Marto Drpa, bolgarsko sprejemalko Ralitso Veselinovo Vasilevo in turško sprejemalko Ceydo Aktaš, ki običajno začenjajo tekme, ter ameriški blokerki Caroll Mosher in Nicolle Sullivan ter ukrajinsko podajalko Viktorijo Olijnik, ki tekme običajno začenjajo s klopi.

Po turnirju v Mariboru bodo Kamničanke v Mevzi igrale še z Linzem v gosteh (1. februar) ter na turnirju v Zagrebu proti Mladosti in Prometejem Dnipro (14. in 15. februar).

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi