Odbojkarice do zmage na dveh tekmah

Calcit Volley

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v drugi tekmi četrtfinala končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma izgubile z Novo KBM Branikom z 1:3 (-23, -20, 27, -20). Tudi prvo tekmo so dobile Mariborčanke, in sicer s 3:1, ki so se tako uvrstile v polfinale, Kamničanke pa so končale z letošnjim državnim prvenstvom. V sredo, 6. marca, bodo ob 18. uri, v dvorani OŠ Stranje igrale četrtfinalno tekmo pokala Slovenije proti SIP Šempetru.

Calcit Volley II – Nova KBM Branik  1:3 (-23, -20, 27, -20)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 80, sodnika: Kodelič, Kramar.

Calcit Volley II: Mohorič, Špoljarič 6, Topič 2, Vučurević, Maček 9, Vravnik, Lončar, Stupar, Butalič (L), Žvegla, Sitar 18, Gojak (L), Vukojević 12, Gimpelj 13. Trenerka: Tjaša Gadža.

Nova KBM Branik: Mlakar 26, K., Milošič 8, Kneževič 1, Kešelj, Štampar 7, Ulrih (L), Lekše 16, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 2, N. Milošič 13, Potokar 8, Tišma 5. Trener: Žiga Kos.

Mlade kamniške odbojkarice, ki so že z uvrstitvijo v četrtfinale končnice državnega prvenstva presegle pričakovanja, so se bolj izkušenim Mariborčankam dobro upirale tudi na drugi četrtfinalni tekmi. Že v soboto so jim v dvorani Lukna odvzele niz, v preostalih treh so bile bankirke precej boljše, zato pa so bile v Stranjah varovanke Tjaše Gadža v vseh štirih nizih popolnoma enakovredne večkratnim državnim in pokalnim prvakinjam Slovenije. Navkljub porazu si kamniške princeske zaslužijo pohvale za odlično predstavo, v kateri ni bilo slabe igralke. Vseeno velja izpostaviti Saro Sitar, ki je bila z 18 točkami, od tega jih je kar šest dosegla z blokom in tri na svoj servis, najbolj učinkovita igralka domače ekipe.

Začetek tekme je pripadel domači ekipi, ki je po točki Zale Špoljarič povedla s 3:0, po napaki gostij pa s 6:2. Na servis Andree Tišma so Mariborčanke izid že na šesti točki izenačile, z blokom Ize Mlakar pa prvič na tekmi povedle (8:7). Vendar s tem niso zaustavile Kamničank, ki so po asu Sare Sitar še enkrat prišle do vodstva štirih točk (13:9), ki so ga z blokom Adirane Vukojević povečale še za eno točko (16:11). Še pred vstopom v končnico so domače odbojkarice vodile z 21:17, vendar so se bankirke na servis Nike Milošič vrnile v igro in izid izenačile na 21:21. V končnici so bile bolj zbrane gostje, ki so s petim asom na tekmi, uspešna je bila Isa Ramić, slavile v uvodnem nizu.

V drugem nizu so Mariborčanke prvič prišle do vodstva po lastni napaki domače ekipe (5:4), nato pa vodstva niso več izpustile iz rok. Za domačo ekipo so bili usodni servisi Tišme, dosegla je tudi en as, ko so gostje dosegle šest zaporednih točk za vodstvo s 16:8. Čeprav so Kamničanke svoj zaostanek hitro prepolovile (13:17), so po novem asu, tokrat Nike Milošič zaostajale za sedem točk (13:20), s čimer je bil niz, ki se je končal s še eno lastno napako kamniških odbojkaric, odločen.

Čeprav so zaostajale za dva niza, se Kamničanke tudi v tretjem niso predale. Z borbeno in pogumno igro so z blokom Sitarjeve prišle do prednosti treh točk (7:4), vendar so gostje s točko Monike Potokar, na servisu je bila Mlakarjeva, povedle z 9:8. Po novi točki Tišme so bankirke domačinkam pobegnile za tri točke (12:9), zato je Tjaša Gadža posegla po polminutnem odmoru. Po njem so z asom Vukojevićeve izenačile na 14:14, z blokom pa celo prišle do dveh točk prednosti (17:15). Čeprav so jih Mariborčanke hitro ulovile ter po napadu Potokarjeve povedle z 21:19, je končnica niza vseeno pripadla domači ekipi, ki je po gostujoči lastni napaki izkoristila peto zaključno žogo.

Tudi četrti niz so domače odbojkarice začele na najboljši možni način, saj so po asu Mačkove in bloku Gimpljeve gostjam pobegnile za pet točk (9:4). Gostujoči trener Žiga Kos je vzel polminutni odmor, vendar so po njem domače odbojkarice po zaslugi Gimpljeve in novem asu dosegle še dve točki (11:4). Domača korektorica je bila zaslužna tudi za vodstvo s 13:5, vendar so Mariborčanke na servis svoje najboljše igralke, Mlakarjeve, svoj zaostanek hitro prepolovile (9:13). S tem pa težav v domači ekipi še ni bilo konec, kajti na servis Eve Kneževič in treh zaporednih točkah Tali Lekše so do vodstva spet prišle Mariborčanke (15:14). Pred vstopom v končnico niza je mariborska ekipa povedla z 20:17, vendar se Kamničanke še niso predale, kajti po dveh zaporednih blokih Sitarjeve so izid izenačile na 20:20. Toda to je bilo tudi vse, kajti v končnici so bile vendarle bolj zbrane bankirke, ki so po asu prišle do štirih zaključnih žog, že prvo je izkoristila Mlakarjeva.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Vollleyja so v drugi tekmi četrtfinala končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh s 3:0 (15, ) premagale domači ATK Grosuplje. S 3:0 so slavile tudi v prvi tekmi, tako da so se že uvrstile v polfinale. V soboto in nedeljo jih v Mariboru čaka zaključni turnir srednjeevropske lige. Ob 19.30 se bodo v Draš centru v polfinalu pomerile z Novo KBM Branikom.

ATK Grosuplje – Calcit Volley  0:3

Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 50, sodnika: Todorović, Jovanovič.

ATK Grosuplje: Zupan, Štih, Pavič 8, Gojković, Kukman 2, Žužek 4, Pucelj 6, Filipič (L), Svetina 9, Čož 2, Cvijić, Križman (L), Gornjec Hodnik 7. Trenerka: Sara Radanović.

Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 9, Šen 15, Najdič 2, Hutinski 7, Boisa, Charuk 14, Grubišić Čabo (L), Pucelj 13, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Čeprav so Kamničanke prvo četrtfinalno tekmo dobile v dobri uri, so tudi drugo odigrale resno, brez podcenjevanja in temu primeren je bil tudi končni izid. Z dvema zmagama so se zanesljivo uvrstile v polfinale končnice, kjer pa na svoje nasprotnice še čakajo, saj so Šempetranke po porazu na domačem igrišču danes Koprčanke v gosteh premagale s 3:0. V drugem polfinalnem obračunu bosta igrali ekipi Nove KBM Branika, ki je bila v dveh tekmah boljša od druge ekipe Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja, ki je bil boljši od Ankarana.

Začetek prvega niza je napovedoval, da bo domača ekipa težko presenetila gostje, vseeno pa se jim je do sredine niza dobro upirala. Kamničanke so na servis Sare Najdič namreč povedle s 5:0, toda po asu Lane Žužek, ki je svoje prve odbojkarske korake naredila v Kamniku, so domače odbojkarice hitro izenačile na 5:5. Z blokom Nike Svetina so Grosupeljčanke tudi povedle (7:6), po napaki gostij tudi za dve točki (9:7). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo v prvem nizu, kajti Andjelka Radišković je izenačila na 9:9, na servis Lare Rituper pa je bilo 15:11 za kamniško ekipo. Niz je bil bolj ali manj odločen po dveh zaporednih točkah Maše Pucelj, drugo je dosegla z blokom, saj je Calcit Volley povedel z 22:14. Niz sta končali Asja Šen z asom in nato še Pucljeva, odbojkarici, ki sta pred prihodom v Kamnik, igrali prav za ATK Grosuplje.

V drugem niz so ves čas vodile kamniške odbojkarice, ki so z asom Radiškovićeve prišle do vodstva z 2:0, nato pa so svojo prednost samo še večale. Do izida 8:11 so Grosupeljčanke še nekako držale korak z njimi, na servis Šenove in po novi točki Pucljeve pa je bilo že 18:8 za najboljšo ekipo rednega dela državnega prvenstva. S tem je bil tudi drugi niz odločen, spet pa ga je končala Pucljeva.

Po začetnem vodstvu domače ekipe z 1:0 v tretjem nizu, so z asom Radiškovićeve Kamničanke povedle z 2:1. Na drugi točki je sledilo zadnje izenačenje v tretjem nizu, do odločilne prednosti pa so odbojkarice Calcit Volleyja prišle na servis Sare Najdič in dveh zaporednih točkah Sare Hutinski, ko so po vodstvu z 8:7 domačinkam pobegnile na 14:7.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi