Nožičan Žiga Ravnikar končal z nastopi na olimpijskih igrah

Slovenski lokostrelec Žiga Ravnikar je zaključil svoj nastop na olimpijskih igrah v Parizu v disciplini ukrivljeni lok. Po napetem dvoboju v prvem krogu je moral priznati premoč Italijanu Federicu Musolesiju, ki je zmagal s 6:4. S tem se je končal tudi slovenski nastop v tej disciplini.

24-letni Žiga Ravnikar, doma iz Nožic pri Domžalah, se je pred tem že predstavil na olimpijskih igrah v Tokiu. Prvotno je bilo predvideno, da se bo dvoboj odvijal v sredo, vendar so ga zaradi napovedane nevihte organizatorji prestavili na četrtek.

Dvoboj je Ravnikar začel nekoliko nesigurno, saj je v prvih dveh nizih štirikrat zadel osmico in dvakrat devetico. V nadaljevanju je popravil svoje nastope; v tretjem in petem nizu je po enkrat zadel desetico, kar mu je v teh nizih prineslo po eno točko zaradi izenačenega števila krogov z nasprotnikom. Edini niz, v katerem je bil boljši od Italijana, je bil četrti, kjer je dosegel 27 krogov, Musolesi pa 26.

Po dvoboju je Ravnikar izrazil razočaranje v pogovoru za Val 202: “Dvoboj sem načeloma super oddelal. V prvih dveh serijah sem se zakalkuliral. Po zaostanku s 5:1 je izjemno težko nazaj priti, ker vse, kar mora nasprotnik narediti, je še enkrat izenačiti. Potem sem super oddelal, tista sedmica je bila majhna napaka, ki sem jo žal spregledal, rezultat ni takšen, kot bi lahko bil z malo sreče. Nisem pričakoval, da bodo tako težke razmere, sam trening poteka precej v zavetrju, tukaj pa veter kar lepo vrtinči.”

Tudi njegov trener, Gregor Končan, je podal svoje mnenje o nastopu: “Kot je dejal Žiga, zakalkulirala sva se in treba je kislo kumarico požreti ter s tem živeti. Priložnost je zamujena, nastop je bil za zmago, ne za poraz.”

Ravnikar je skupaj z rojakinjo Žano Pintarič že zaključil nastope v Parizu. V petek bo sicer še na sporedu tekma mešanih dvojic, a Slovencev ni med osmimi najboljšimi ekipami.

Vir: rtvslo.si

Karin Božič Zupančič; Foto: Reuters

Tagi