Nova zmaga Eneja Logarja

Slovensko državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu razreda supersport 600 se je nadaljevalo na Madžarskem dirkališču Pannoniaring, kjer je potekala druga dirke sezone. Za Eneja Logarja, člana AMD Domžale, se je zaključila z zmago, priborjeno v zadnjem krogu!

Madžarsko dirkališče je dirkače pričakalo s sončnim vremenom, katerega je spremljalo nekaj vetra. Sobotne kvalifikacije je Logar končal na drugem mestu, pri čemer je tudi popravil svoj osebni rekord in se prvič spustil pod mejo dveh minut. Hitrejši je bil le zmagovalec prve dirke, Gašper Hudovernik, kar je napovedovalo zanimivo dirko.

Same dirke Logar ni pričel najbolje, na štartu ga je nekaj tekmecev prehitelo, a že v drugem zavoju je uspel pridobiti nekaj mest. Po dveh krogih si je Hudovernik privozil nekaj prednosti, Logar pa je bil videti varno na drugem mestu. A na dirkah se stvari hitro spreminjajo in najprej je padel Hudovernik, Logarju pa se je vse bolj približeval Etien Kantar Božič in ga tri kroge pred koncem tudi prehitel. A Logar se ni vdal in sledil je srdit boj za zmago.

»Ko me je Etien prehitel, sem mu uspel slediti in v zadnjem krogu sem se ga uspel tudi prehiteti in zadržati dobri dve desetinki prednosti do konca. Seveda sem zelo vesel zmage, pa tudi popravljenega osebnega rekorda, katerega sem dosegel prav v zadnjem krogu dirke. To je dokaz, da je letošnja konkurenca še močnejša in moramo vsi napredovati, če se želimo potegovati za najvišja mesta« je po zmagi povedal Logar.

Naslednja dirka državnega prvenstva bo sredi junija na Slovaškem.

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi