Na prvi polfinalni tekmi Calcit Waterpolo do pomembne zmage

Po daljši prekinitvi se nadaljujejo zaključni boji za naslov državnega prvaka. Calcit Waterpolo je gostoval pri ekipi VK Slovan Ljubljana in jo po izenačenem boju premagal z rezultatom 9 : 11 (3 : 2, 2 : 4, 1 : 3, 3 : 2).

Zaradi daljše dvomesečne prekinitve tekmovanj v vaterpolu se je Zveza vaterpolskih društev Slovenije odločila, da ne bo tretjega kroga tekmovanj in da se začnejo kar izločilni boji za naslov državnega prvaka. Calcit Waterpolo je za nasprotnika v boju za vstopnico v finale dobil VK Slovan Ljubljana.

Ekipa Slovana je v vlogi domačina na krilih zadnje zmage proti Calcitu tudi tokrat začela boljše, kar je bila napoved, da bo tekma izenačena. Na polčas je Calcit odšel z minimalno razliko. Ko so Kamničani v tretji četrtini vodili že za tri gole, so se igralci Slovana ob zaključku tekme približali zgolj na gol zaostanka. Ob koncu tekme je bil po pogovoru s sodnikom izključen kamniški trener.

Ponovno je blestel kapetan Martin Stele, ki je bil s petimi goli najboljši strelec kamniškega moštva. Seveda velja pohvaliti tudi ostale igralce, ki so pokazali pravi karakter in z nepopustljivo igro prišli do pomembne zmage.

Na drugi polfinalni tekmi je AVK Triglav Kranj prepričljivo premagal VD Koper 1958 z rezultatom 19 : 6.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar, Blaž Benkovič, Blaž Briški (3), Gašper Žurbi (g), Kristijan Novak, Luka Sokler, Lukas Z. Gligorovski, Martin Stele (5), Matej Nastran, Rok Bergant, Sebastijan Novak, Tilen Leskovec (3), Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj.

Druga polfinalna tekma bo potekala 15. maja v Kranju.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler

Tagi