Na prvem derbiju državnega prvenstva Calcit Waterpolo za gol boljši od Kranjčanov!

Kamniški vaterpolisti Calcit Waterpolo tokrat v vlogi gostitelja, so v derbiju drugega kola državnega prvenstva za gol premagali večne tekmece AVK Triglav iz Kranja. Končni rezultat je bil 11 : 10 (3 : 2, 3 : 3, 1 : 0, 4 : 5).

Obe ekipi sta tekmo začeli nekoliko v krču. Kamničani so prvo četrtino zaključili z golom razlike, kar je dalo slutiti, da bo tekma izenačena. Ob izteku polčasa so imeli Kranjčani celo možnost za izenačenje. V tretji četrtini sta obe ekipi pritisnili v obrambi, tako da je padel en sam gol. Slabe tri minute pred koncem tekme je Calcit Waterpolo ušel na varno razliko štirih zadetkov in ko je že kazalo, da je tekma odločena, so nepopustljivi kranjski vaterpolisti na koncu prišli samo na gol zaostanka.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar, Blaž Benkovič, Blaž Briški (2), Gašper Brišnik, Gašper Žurbi (g), Kristijan Novak (2), Luka Sokler, Martin Stele (3), Matej Nastran (1), Rok Bergant, Sebastijan Novak (3), Tilen Leskovec in Urban Benkovič (g).

»Z rezultatom sem zadovoljen, z igro ne. Cela tekma je bila na obeh straneh raztrgana. Danes ni bil naš dan, tako da kljub zmagi nisem najbolj vesel«, je razložil kapetan Kamničanov Martin Stele.

Vidno zadovoljen trener Aleš Komelj pa je dejal, da je imel tekmo ves čas pod nadzorom: »Kljub tesnemu izidu nisem nikoli podvomil v moje fante. Celo tekmo smo bili v vodstvu, vendar smo kljub napeti končnici tekmo varno pripeljali do konca.«

Naslednjo tekmo bo Calcit Waterpolo igral v soboto 6. februarja proti VK Ljubljana Slovan.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler

Tagi