Na Kongresnem trgu domžalski šahovski mentorji

V soboto 7. oktobra 2023 je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal Dan slovenskega športa, na katerem je tudi tokrat sodelovala Šahovska zveza Slovenija, organiziral ga je Olimpijski komite – Združenje športnih zvez.

V dobršnem delu so se vključili člani Šahovskega društva Domžale, v dopoldanskem delu šahovski mentor Viktor Jemec, v popoldanskem  od 14. – 19. ure pa mentorja Bor Turek Lucijan in Robert Volčanšek, medtem ko je bil Jože Skok, član komisije za promocijo ŠZS, na prizorišču ves dan tudi kot koordinator dogodka.

Obiskovalcem je bil na voljo tudi letak o šahovskih šolah v ŠD Domžale, ki že več let organizira več šahovskih šol za mlade, pa tudi za odrasle. Na prizorišču pred šotorom ŠZS je bil ves dan velik obisk, predvsem najmlajših iz vse Slovenije in tujine, ki so z veseljem šahirali tudi z mentorji, le ti pa so jih poučevali o pravilih šahovske igre in pomenu šaha nasploh.

Še enkrat se je pokazalo, da je šah zelo priljubljen posebej med najmlajšimi. K temu je sta veliko prispevala svetovna mladinska prvakinja velemojstrica Laura Unuk in novo pečeni mladi velemojster Jan Šubelj, oba pa sta se kalila v Šahovskem klubu Komenda. Navsezadnje pa je k popularizaciji šaha prispeval tudi domžalski velemojster Luka Lenič, tudi nekdanji mladinski  svetovni prvak, najboljši slovenski šahist.

Avtor: J.S.; Foto: Luka Rifelj in Jože Skok

Tagi