Na državnem prvenstvu v Ljubljani, kamniški plavalci ponovno na stopničkah

Na olimpijskem bazenu Kodeljevo, je od petka, 23. julija, do nedelje, 25. julija 2021, potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice 2021. Tekmovanja so se udeležili plavalci iz 25. slovenskih klubov. Plavalni klub Kamnik Calcit je zastopalo 12 plavalk in plavalcev. Varovanci trenerja Mihe Potočnika: Ivana Lukan, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh in Rok Vejnovič ter trenerja Emila Tahirovića: Ana Avbelj, Maja Manojlović, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Liam Negodič in Matevž Vrhovnik.

Ivana Lukan je osvojila medaljo za 3. mesto na 200 m prsno in 3. mesto 50 m prsno.

Rok Vejnovič  je osvojil medaljo za 3. mesto na 400 m mešano in 3. mesto na 1500 m  prosto. Priplaval je tudi diplome v mlajšem letniku za drugo mesto v disciplinah: 1500 m prosto, 200 m prsno, 400m mešano, 200 m delfin in diplomo za tretje mesto v disciplini 200 m hrbtno.

Nina Vrhovnik je priplavala diplomo za prvo mesto 100 m prosto v mlajšem letniku.

Tudi vsi ostali naši plavalci so se dobro odrezali in odplavali kar nekaj osebnih rekordov, nekateri kar v vseh disciplinah v katerih so plavali. Vsako plavanje pa je tudi ovrednoteno z določenim številom točk glede na uvrstitev. Te točke se upoštevajo pri moštveni razvrstitvi klubov, kjer se je Plavalni klub Kamnik Calcit uvrstil na odlično 12. mesto. Pri tem je dobro omeniti, da so večji klubi z več plavalci v prednosti, saj se štejejo točke vseh nastopajočih plavalcev.

Državno prvenstvo je potekalo tako, da so v dopoldanskem delu potekala predtekmovanja, v popoldanskem pa finala. Plavalke in plavalci plavalnega kluba Kamnik Calcit so zopet dokazali, da so iz pravega testa in da gojijo timski duh. Na popoldanske dele so prišli tudi tisti, kateri se morebiti niso uvrstili v finale in so skupaj navijali za sotekmovalce. V nedeljo zvečer so bili že vsi utrujeni in med njihovimi pogovori je bilo slišati počitniške teme, vendar ob odhodu na zaslužene počitnice so si klicali: »Se vidimo konec avgusta na bazenu Pod Skalco«!

Čestitke vsem plavalcem, še naprej pa držimo pesti za naše plavalce, ki bodo nastopili na letnem odprtem združenem prvenstvu Slovenije 2021. Ta bo potekal zadnji julijski vikend na Ravnah na Koroškem!

Avtor: Matjaž Spruk; Foto: Miha Potočnik, Emil Tahirović

 

Tagi