Na 4. memorialu Vida Vavpetiča slavil Rudi Olenik Čampa

Četrti spominski turnir Vida Vavpetiča se je včeraj zvečer končal z zmago Rudija Olenika Čampe. Mladi, 13-letni up domžalskega šaha, je v devetih krogih osvojil 8 točk in oddal le dva remija.

Drugi je bil fide mojster Domen Tisaj, ki je tudi zbral 8 točk, vendar je imel slabši Buholz, tretji pa tudi član Šahovskega društva Domžale Jure Plaskan, zbral je 7.5. točke. Na turnirju je sodelovalo 26 udeležencev, začel se je ob 17. uri, končal pa ob 19.20.

ŠD Domžale lani kljub prizadevanjem zaradi epidemije korona virusa ni uspelo izpeljati 4. memoriala Vida Vavpetiča, zato so se letos odločili, da ga izvedejo online, preko platforme Lichess (Live chess – šah v živo). Igralci so imeli na voljo 5 minut in 3 sekunde dodatka na potezo. V najavi za turnir je bil tudi krajši video posnetek, v katerem je podpredsednik UO ŠD Domžale Jože Skok spregovoril o življenju Vida Vavpetiča v malo drugačni luči. O njem in njegovi družini je marsikaj zapisano v nedavno izdani knjigi – Zabavni ansambli na Domžalskem, kjer so Vavpetiči in seveda Vide predstavljeni kot glasbeniki. Prikazane so tudi nekatere manj znane fotografije, ki sta jih iz družinskih arhivov prispevali žena Cirila in sestra Milka, poročena Živulović. Februarja letos je namreč minilo 5 let, odkar je odšel od nas eden najpomembnejših domžalskih šahistov.

Rudi Olenik Čampa med partijo na turnirju Portorož open leta 2018.

Čeprav je četrti turnir v spomin na Vida Vavpetiča potekal na daljavo, vse je namreč urejal računalniški program, je udeležba 26 nastopajočih vendarle odraz spoštovanja do zglednega šahista. Seveda pa si ljubitelji šaha želijo predvsem, da bi se čim prej usedli za šahovske mize in odigrali partije neposredno, ne pa virtualno.

Avtor: J.S.; Foto: Arhiv ŠD Domžale

 

Tagi