Moto klub Rokovnjači – 20 let

Zapis iz Stražarjeve knjige Črni Graben: »Leta 1979 se je pri AMD Lukovica osnoval Motoklub Ljubljana. Vanj so se vključili člani s težkimi motorji …«, je bil ob prelomu tisočletja, za takrat nas mlade fante iz Lukovice in okolice, kot gorivo za pogon k dosegi cilja – ustanovitev moto kluba. Z idejo in pobudo k potrditvi smo se leta 2002 udeležili sestanka upravnega odbora AMD Lukovica, z namenom predstavitve programa delovanja moto kluba. Odbor je idejo podprl, tako je bila 6. marca 2003, v Avto moto društvu Lukovica, ustanovljena sekcija motoristov Moto klub Rokovnjači.

Osnovni namen delovanja društva je širjenje moto kulture med prebivalstvom in povezovanje le teh z družabnimi dogodki. Uspešno sodelujemo z matičnim društvom, večkrat združimo moči in si pomagamo pri izpeljavi obsežnejših projektov. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem posameznikom in podjetjem, ki ste nam prisluhnili in pomagali na naši poti.

Zaključna vožnja (2008).

Skozi vsa leta delovanja moto kluba vozni red (plan dela) sestavljajo vsakoletni tradicionalni dogodki: otvoritvena vožnja, strokovna vikend ekskurzija, krvodajalska akcija – Motorist za življenje, nočna vožnja, klubski pohod, moto piknik, zaključna vožnja in prednovoletna zabava. V celotni zgodovini delovanja sta nas lahko obiskali na Zimskih moto taborih, tekmovanju s pležuhi na smučišču Kandrše in kasneje v Turnšah (2005-2015), ter Propagandnih večerih (2003-2008) pri Roku v Krtini in Furmanu v Lukovici. Tudi vztrajnostne dirke z mopedi – Velika nagrada Lukovice pri Avto Kvedru v Lukovici so bile v letih od 2015 do 2018 odmevne. In praznovanje 10 let delovanja – Moto dan ob Gradiškem jezeru (2013) s koncertom Ane Pupedan nam je ostalo v lepem spominu.

10 let Moto kluba Rokovnjači (2013).

V vseh teh letih se je nabralo tudi nekaj edinstvenih akcij: sodelovanje v TV kvizu, peka palačink brezdomcem, obisk tovarne Akrapovič, spremstvo kolesarskih dirk in oldtimer vozil, pohod z mopedom na Triglav, poroke naših članov in prijateljev, udeležbe na vztrajnostnih dirkah mopedov, amaterskem mini moto prvenstvu, moto tabori za otroke, snemanje prispevkov MTV Adria, obiski moto sejmov in srečanj v Sloveniji in tujini… Še več informacij vas čaka na www.mkrokovnjaci.com. Najbolj pridni člani Moto kluba Rokovnjači sestankujemo vsako sredo zvečer, prihajamo iz Lukovice, Moravč, Zagorja, Domžal, Kamnika, Mengša in Ljubljane.

Skupinska fotografija – spremstvo na kolesarski dirki VN Lukovice (2014).

Društveni duh deluje, kadar so člani povezani, za kar je potrebno delo, zabava, razumevanje in skrb. V Moto klubu Rokovnjači, se bomo še naprej prizadevali držati moto sceno v naši okolici, organizirati vodene skupinske vožnje, ponuditi izmenjavo izkušenj v vožnji in vzdrževanju jeklenih konjičkov, organizirati zanimive dogodke za vse somišljenike in širšo družbo.

Praznovanje 20. obletnice delovanja bomo obeležili v soboto 2. septembra, na našem placu v Vrbi, za kar pripravljamo dogodek s panoramsko vožnjo, stojnicami, otroškim odrom in večernim koncertom skupine Orlek. Lepo vabljeni!

Moto klub Rokovnjači

Tagi