Mlajše mladinke Atletskega kluba Domžale srebrne na prvenstvu Slovenije za štafete

Mlajše mladinke Atletskega kluba Domžale so odlično nastopile na prvenstvu Slovenije za štafete v disciplini 100-200-300-400 metrov, saj so osvojile srebrno medaljo. Malo grenkega priokusa kljub vsemu ostaja, saj se jim je prvo mesto izmuznilo za pičlih 12 stotink.

Mlajše mladinke Atletskega kluba Domžale v postavi Alja Gabrovec, Lina Merše, Kaja Supej in Nika Šter so bile vse do zadnjih metrov v boju za zmago, potem, ko je Kaja kot tretja tekačica predala na drugem mestu Niki, ta pa je hitro prevzela vodstvo in tako rekoč 350 metrov tekla kot vodilna. A zlato se je na koncu izmuznilo za vsega 12 stotink. Slavila je štafeta iz Kranja, tretji pa je bil ljubljanski Kronos. Na FB strani Atletskega kluba Domžale so ob tem zapisali, da bo domžalski čas 2:24,51 za naslednja leta veljal kot mejnik za naslednje štafete tudi kot nov klubski rekord.

Na prvenstvu Slovenije za štafete je domžalska mešana štafeta mlajših mladincev 4×100 metrov posegla po četrtem mestu, štafeta pionirk U16 pa na 100-200-300-400 prav tako četrto mesto s časom 2:40,92 sekunde.

Miha Ulčar; Foto: Atletski klub Domžale

 

Tagi