Mladi rod Težkoatletskega kluba Domžale uspešen na državnem prvenstvu

 Anže Kosmač izvoljen v izvršni odbor Zveze olimpijskega dviganja uteži Slovenije

V Kranju je potekalo državno prvenstvo za kadete, mladince in študente v olimpijskem dviganju uteži. V Težkoatletskem klubu so nedavno v ta namen organizirali nekaj dnevne priprave v Istri in kot se je pokazalo so bile le te zelo uspešne.

Najmlajša člana, ki se v klubu udeležujeta tekmovanj Rok Orešek in Blaž Kozjek sta med mladinci nastopila v kategoriji do 81 kg. Blaž je v disciplini poteg dvignil 55 kg, v sunku pa 68 kg čimer je osvojil bronasto medaljo. Ravno pred kratkim je bil okužen s koronavirusom zato je bil skoraj dva tedna odsoten z dvigovalskih odrov. Na srečo je negativen test omogočil vsaj nekaj treningov pred tekmovanjem. Z drugim mestom se je izkazal Rok Orešek, ki je v potegu dvignil osebni rekord 86 kg, v sunku je zmogel 85 kg. V kategoriji do 81 kg vendar v študentski konkurenci sta nastopila bronasti Jošt Kovač, poteg 70 kg in sunek 98 kg, ter državni prvak Tim Mušič s 105 kg v potegu in 135 kg v sunku. V kategoriji do 102 kg je Urban Repanšek osvojil srebrno odličje s 98 kg v potegu in osebnim rekordom 133 kg v sunku.

Urban Repanšek v potegu.

Urban Repanšek je bil po tekmovanju židane volje: »S potegom sem bil sila zadovoljen, v sunku pa sem presenetil samega sebe saj na treningih takšne teže nisem niti poskusil. Že na ogrevanju sem se počutil prožnega, v nogah pa sem imel veliko moči, kar pri sunku vedno pride prav«. Blaž Kozjek je občudoval bronasti lesk: »Ko sem izvedel, da sem pozitiven na koronavirus sem bil zelo razočaran, vedel sem da bom odsoten s treningov, poleg tega je bilo nezanesljivo ali se bom lahko udeležil tekmovanja. Na srečo sem bil teden dni pred tekmo negativen in sem lahko opravil vsaj nekaj lažjih treningov. Na tekmi tako nisem napadel osebnih rekordov, sem pa vseeno tehnično opravil solidne dvige, za kar me je pohvalil tudi trener Anže Kosmač.«

Rok Orešek in Blaž Kozjek.

Anže Kosmač, ki je tokrat nastopal v trenerski vlogi je pohvalno ocenil pristop in tekmovalni naboj prav vseh tekmovalcev. Posebej je poudaril, da stremi k zanesljivemu napredku, kar pomeni, da je v ospredju tehnična izvedba dvigov. V času ko se tekmovalec še izgrajuje je potreben dolgoročen pogled brez ubiranja bližnjic. V času pred tekmovanjem so potekale volitve v organe Zveze olimpijskega dviganja uteži Slovenije in Anže je bil izvoljen za štiriletni mandat v izvršni odbor.

Časa za počitek pa ne bo prav veliko, že prvo nedeljo v maju bo potekalo finale ekipnega državnega prvenstva v katerem prvo mesto držijo domžalske tekmovalke in tekmovalci.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

 

Tagi