Mladi lokostrelci nizajo odlične uspehe

V soboto, 20. maja 2023, je v Vavti vasi potekalo šolsko področno tekmovanje v lokostrelstvu VZHOD, kamor se uvrščajo tudi osnovne in srednje šole z območja Domžal, Kamnika in Ljubljane z okolico. Domači učenci in dijaki, večinoma člani Lokostrelskega kluba Kamnik, so zopet segli po najvišjih odličjih.

Med ekipami osnovnošolcev je zmagala ekipa OŠ Toma Brejca iz Kamnika, v sestavi Iza Vinkovič, Zoja Ivana Robič in Samo Vrbec, pred OŠ Mirna in OŠ komandanta Staneta Dragatuš. Gabriel Hiti, Lin Movern Lukše in Aleksander Mubi, prav tako z OŠ Toma Brejca, so ekipno zasedli 11. mesto.

Pika Modrijan Galin, OŠ Šmartno v Tuhinju, je zasedla 2. mesto v kategoriji ukrivljeni lok učenke 4.-6. razred. Med učenci je bil drugi Brin Požun z OŠ Komenda Moste, šesti pa Gabriel Hiti z OŠ Toma Brejca.

V kategoriji ukrivljeni lok učenke 7.-9. razred je bila srebrna Iza Vinkovič, Zoja Ivana Ribič pa peta (obe OŠ Toma Brejca. Pri učencih je Samo Vrbec (OŠ Toma Brejca) za eno točko prehitel drugouvrščenega Urbana Šimca (OŠ Šentvid), Lin Movern Lukše je bil 7., Aleksander Mubi 10., Rok Lipovšek 13. (vsi OŠ Toma Brejca) in Žan Puškar 9. (OŠ Stranje).

Med dijakinjami si je z ukrivljenim lokom zmago pristreljala Pia Zabret Verbole (SSOF), bron pa Urša Aleksandra Bergant (SŠFKZ).

Mladi lokostrelci se bodo 28. maja v Logatcu pomerili še na šolskem državnem prvenstvu.

Besedilo in foto: Patricija Verbole, Lokostrelski klub Kamnik

 

Tagi