Mikijevi plesalci na SP v street showu osvojili 5 zlatih pokalov!

Plesalci Plesnega kluba Miki so se po dveh letih Covid-pavze udeležili Svetovnega prvenstva v street dance showu, ki je 30. in 31. oktobra potekalo v Follonici, v Italiji. Z nastopi so navdušili, osvojili pet zlatih, eno bronasto medaljo ter eno sedmo mesto.

Svetovnega prvenstva se je pod vodstvom koreografov in trenerjev Andraža Mraka, Anje Jurić in Erika Bukovnika ter spremstvom Martina, Domna in Maria, udeležilo 83 plesalcev s sedmimi vrhunskimi plesnimi točkami. V soboto so tekmovanje otvorili otroci z malo skupino MINING in osvojili prvo medaljo, bronasto. Z nastopi sta v najštevilčnejši članski kategoriji sledila Žiga Farkaš in Maša Skočaj. Navdušila sta z vrhunskima izvedbama dveh tekmovalnih točk, Žiga kot solist in oba skupaj v paru, ter osvojila zlati medalji.

V nedeljo so se v večernem delu tekmovanja zvrstile vse street show formacije in plesalci PK Miki so nas zastopali v vseh starostnih kategorijah, v mladinski celo z dvema formacijama. Z zlatim hat-trickom so zlate medalje osvojili: otroška formacija SAILORS (pokrovitelj formacije je Aikwit d.o.o.), mladinska formacija PUSH THE BUTTON TO ADD DRAMA ter članska formacija REFUGEES. Mladinska formacija MILLIONAR QUIZ je osvojila 7. mesto.

Zelo sem ponosna na naše trenerje, plesalce in njihove starše. Zelo sem ponosna na osvojene pokale, ki se letos še posebej močno svetijo. Ti pokali odsevajo dejanja celotne ekipe na leto in pol dolgi poti do svetovnega prvenstva. Odsevajo vztrajnost in potrpežljivost predvsem trenerjev in plesalcev ob stalnem prilagajanju Covid ukrepom. Ja, šport podpira in krepi telo, um in duha. Gremo športat, gremo plesat!

Zahvala za celoletno podporo športnega programa gre tudi Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Avtor: Saša Eminić Cimperman, za Plesni klub Miki; Foto: Plesni klub Miki

Tagi