Mikijevi plesalci na EP v show dance-u trikrat v finalu!

Plesalke Plesnega kluba Miki so se v domačem Laškem udeležile Evropskega prvenstva v show dance-u, ki je potekalo od 10. do 12. novembra. Odplesale so svoje najboljše nastope ter se v vseh disciplinah uvrstile v finale, celo tik pod stopničke.

Letos je Slovenija gostila Evropsko prvenstvo v show plesih. Tekmovanje se je odvijalo v Športni dvorani Tri Lilije, udeležili pa so se ga plesalci kar 20-ih držav.

Pod vodstvom koreografinj in trenerk Eve Gorjup, Petre Ravbar in Mateje Mihelič je nastopilo 33 plesalk s štirimi odličnimi točkami. V petek so se v finale uvrstile in zasedle 5. mesto plesalke otroške show dance formacije TYPEWRITER v koreografiji Maje Janžič. Z osvojenim 4. mestom v zelo močni konkurenci 27-ih skupin so pričakovanja presegla dekleta mladinske show dance male skupine BIRD BOX v koreografiji Eve Gorjup. V soboto sta svoj prvi nastop na mednarodni tekmi opravili Tita Dasović Ravnik in Zoja Šebjanič, show dance duo mlajši mladinki v koreografiji Mateje Mihelič, in se uvrstili na 20. mesto. Svoj odličen nastop so opravila tudi dekleta mladinske show dance formacije THOUGHTS AND DREAMS, koreografija Tjaša Bucik, ki so z uvrstitvijo v polfinale osvojila 13. mesto.

Naše plesalke so skupaj s trenerkami dokazale, da se z vloženim trudom, disciplino treningov in veliko volje da doseči tudi mesta tik pod stopničkami. Ponosna sem na njih in kličem še na mnoge uspehe!

Zahvala za celoletno podporo Mikijevega športnega programa gre Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Avtor: Saša Eminić Cimperman, za Plesni klub Miki; Foto: Plesni klub Miki

Tagi