Mikijevci množično plesali na Zimskem plesnem dnevu

V nedeljo, 28. januarja 2024, so Mikijevci plesali na tradicionalnem Zimskem plesnem dnevu, ki je tudi letos potekal v Kulturnem domu Mengeš, Špas teatru. Na odru je svojo ljubezen do plesa razkrilo kar 586 plesalcev, starih od treh do sedemdeset let.

Vsi zaljubljeni v ples so se preteklo nedeljo ves dan družili v Špas teatru. Prireditev je zaradi številnih nastopajočih in gledalcev potekala v štirih delih, po dva dela v dopoldanskem in popoldanskem času. Prireditev je izvedla Mikijeva ekipa 25-ih pedagogov, tehnikov, produkcije in ostalih. Nastopilo je kar 586 plesalcev.

S svojimi simpatičnimi nastopi so jih navduševali plesalci, ki enkrat tedensko plešejo na svojih osnovnih šolah vključeni v Mikijev letni plesni program. Ploskali so predšolskim in šolskim plesalcem, mladini in odraslim, ki se predajajo ljubezni do plesa v Plesnem centru Miki enkrat ali dvakrat tedensko in zaplešejo različne plesne zvrsti: balet, break dance, hip hop, jazz balet, orientalske plese, pop plese, popping.

Navdihnili so jih plesalci varovanci Medobčinskega društva Sožitje Mengeš. Dogodek so s svojimi tekmovalnimi točkami popestrili tudi plesalke in plesalci Plesnega kluba Miki.

In zakaj so zaljubljeni v ples? Ker jih ples osvobaja, krepi telo, um in duha. »Ker me ples osrečuje«, je svoje doživljanje podelila plesalka Ela. Napovedovalka Katja pa dodala: »Tako kot mi ljubimo ples, tako ples nazaj ljubi nas in ta medsebojna navezanost je tako močna, da se gib v nas plesalcih prebudi pogosto tudi takrat, ko bi morali mirovati. Tako smo sprogramirani, nimamo kaj. Nam noge poplesavajo kar same od sebe.«

Slovar slovenskega knjižnega jezika pravi, da je ljubezen močno čustvo naklonjenosti, lahko do druge osebe, lahko pa tudi do glasbe, gledališča, poklica in seveda PLESA. Ostanimo zaljubljeni v ples ali pa si dovolimo, da to ljubezen še razvijemo, so sporočili.

Petra Petravič; Foto: Plesna šola Miki

 

Tagi