Mednarodni turnir olimpijskega dviganja uteži

V tem letu Težkoatletski klub Domžale obeležuje 60 letnico ustanovitve. Ob tej priliki s številnimi dogodki v društvu obhajajo okrogli jubilej. Eden izmed njih je tradicionalni mednarodni turnir olimpijskega dviganja uteži. Letos je tekmovanje potekalo v Dobu v prelepi dvorani Hiše na travniku z močno mednarodno udeležbo iz Srbije in Avstrije.

Prvo mesto je osvojila ekipa Tak Domžale 1 v postavi Anže Kosmač, ki je v potegu zmogel 123 kg, v sunku pa je dvignil kar 155 kg. Peter Dobnik je v potegu ravno tako dvignil 125 kg, v sunku pa 150 kg. V prvi ekipi je nastopil še Blaž Peterka z osebnim rekordom 120 kg v potegu in 151 kg v sunku. Drugo mesto so osvojili gostje Herkules iz Bača, tretji pa so bili Špartak iz Subotice. Najboljša tekmovalka turnirja je bila Petra Pavlič (80 kg+95 kg), med člani pa Stevan Vladislavljev (110 kg+140 kg) iz Bača. Zaradi števila nastopajočih je tekma potekala v dveh delih, ki si jo je ogledalo tudi lepo število gledalcev.

Po tekmovanju je najboljša tekmovalka turnirja Petra Pavlič povedala: «Z dvigi sem zadovoljna, saj se na tekmo nisem posebej pripravljala. Naslednji teden me namreč čaka reprezentančni nastop na tekmovanju Alpe Adria na Madžarskem. Tekmovati na domači tekmi ob vzpodbudi domačih in prijateljev je vedno posebno doživetje in vzbuja prijetne občutke«.

Petra Pavlič in Stevan Vladislavljev najboljša med posamezniki.

Dobre volje je bil tudi Aljaž Shlaimer, komaj 15 letni tekmovalec domačega kluba, ki je v kadetski konkurenci postavil kar nekaj novih državnih rekordov: «To je bil moj prvi nastop na kakšnem medarodnem tekmovanju. V zadnjem obdobju sem veliko treniral, saj sem se posebej pripravil za to tekmo, ker gre za zadnje tekmovanje pred poletnim premorom«.

Generalni sekretar Branko Čalić iz Bača predaja posebno zahvala Ivanu Peterci, TAK Domžale.

Po zaključenem tekmovanju, ki je tudi prijateljskega značaja in v duhu mednarodnega sodelovanja je generalni sekretar Branko Čalić iz Herkulesa Bač nagovoril zbrane. Zahvalil se je za izvrsten turnir in izrazil pričakovanje, da se prijateljske vezi ohranijo tudi v prihodnje. Ob tej priliki je člane Tak Domžale obdaril z zgodovinskim zbornikom, ki je letos izšel ob njihovi 70 letnici ustanovitve kluba.

Avtor: Valentin Orešek; Foto: TAK Domžale

Tagi