Med člani Badminton kluba Mengeš imamo državnega prvaka

V soboto, 8. maja 2021, se je v Medvodah odvijalo državno prvenstvo v badmintonu za kategoriji do 11 in do 17 let. Na 12 igriščih se je za medalje borilo 100 tekmovalcev in tekmovalk. Člani BK Mengeš smo na državnem prvenstvu sodelovali prvič in dobili kar tri medalje.

Državni prvak v dvojicah do 11 let je postal Mengšan Tim Bregar skupaj z Dinom Mašičem (BK Medvode). Poleg naslova državnega prvaka je Tim osvojil še 3. mesto posamezno in 3. mesto v mešanih parih skupaj z Nino Vidovič (BK Olimpija).

V kategoriji U17 je odlično nastopala Lara Melloni (BK Mengeš), ki je v svojem krstnem nastopu na državnem prvenstvu osvojila dve zmagi in nato izgubila proti izvrstni in nepremagljivi novi državni prvakinji Anji Blazina (BK Ljubljana).

Prve izkušnje v kategoriji U11 je nabirala tudi Sara Bregar (8 let), za katero so bile nasprotnice še premočne. V vlogi sodnika je na turnirju sodeloval tudi naš član Peter Šala, ki je svojo nalogo suvereno opravil.

Čestitke vsem nastopajočim za svoj trud in dosežke, prav tako organizatorjem, za dobro in tekoče izpeljan turnir, kljub vsem omejitvam.

Avtor: Helena Šinkovec; Foto: Uroš Bregar

Tagi