Matija Pleško novi trener moške ekipe Calcit Volleyja

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so minulo državno prvenstvo končali na tretjem mestu, zato pa so osvojili pokal Slovenije, bodo v novi sezoni imeli novega trenerja. To bo Matija Pleško, ki je zadnji dve sezoni vodil ACH Volley, s Kamničani pa je kot igralec na začetku tega tisočletja osvojil tri naslove državnega prvaka in pokalno lovoriko. Pri delu mu bo pomagal Gašper Ribič.

Po Tomiju Šmucu, ki je v začetku meseca prevzel vlogo športnega direktorja moške ekipe, se tako v Kamnik vrača še en nekdanji igralec, ki je poskrbel za do zdaj najbolj svetle trenutke kamniške moške odbojke.

»V Kamniku sem se vedno počutil zelo dobro in temu primerno smo tudi igrali. Vsekakor imam na tisto obdobje zelo lepe spomine, saj so bili to moji prvi osvojeni naslovi državnega in pokalnega prvaka, pa ne samo zame. Vendar sem se v Kamnik rad vračal tudi, ko sem bil na drugi strani in to se ni spremenilo. Tudi zato je bilo toliko lažje sprejeti odločitev, da se v klub vrnem v vlogi trenerja,« je svojo vrnitev v Calcit Volley, le da tokrat v vlogi trenerja, komentiral Pleško. Da pa bo vse v znamenju tiste legendarne kamniške generacije iz začetka tega tisočletja, je poskrbel Gašper Ribič, ki bo po treh letih spet delal s prvo člansko kamniško ekipo. Le da tokrat v vlogi pomočnika.

»Raje bi rekel, da bo Ribič moj sodelavec kot pomočnik. Tudi on je bil takrat zraven v tisti zgodbi. V bistvu je bil on domačin, jaz sem se mu samo pridružil, Šmuc pa je bil v tej ekipi že leto prej, ko sem sam še igral za Olimpijo. Sicer pa se že veselim začetka sezone. Priprave nanjo bomo začeli v začetku avgusta, igralci pa bodo v kratkem dobili program treninga, vsaj tisti, ki niso v reprezentanci. Morda bomo kakšen trening tudi že imeli junija, toda tudi brez tega jih čaka obsežno napisan program, tako da jih do začetka avgusta, ko se bomo prvič uradno zbrali, čaka kar precej dela,« je Pleško svoje misli že usmeril na začetek nove sezone. Ni pa še razkril, na kakšno zasedbo bo v njej računal.

»To je naloga športnega direktorja. Mislim, da bo tudi to kmalu znano, odkrijem lahko le, da bomo imeli konkurenčno ekipo in da bo jedro ekipe bolj ali manj ostalo. Žal mi je le, da ne bo Saša Štalekarja, ki odhaja v Grčijo. Ampak na koncu je vedno najbolj pomemben kolektiv, nekaj velja le volja, želja po uspehu. Če se samo dotaknem tistega mojega prvega obdobja, ko sem bil igralec v Kamniku. Takrat smo bili postavljeni v vlogo izzivalca, naša glavna značilnost pa je bila, da smo bili lačni uspeha in naredili smo res vse, da smo prišli do končnega cilja. To je tisto, kar potem dela razliko in tega si želim tudi v novi sezoni,« je ob vrnitvi v Kamnik dejal 45-letni trener, ki je v svoji dolgoletni igralski karieri, končal jo je pred tremi leti, igral za Brezovico, Olimpijo, Calcit Volley, ACH Volley, Ravenno in Beavuais.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi