Marko Jerman in ekipa so se vrnili iz Španije

Circuit Ricardo Tormo (Valencia-Španija), prizorišče dirk Moto GP je proga, katero si je za prvi del zimskih priprav izbrala ekipa AC1 Racing. Na tej progi so Marko Jerman, Marko Košuljandić in Etien Kantar Božič trenirali od 6. do 8. februarja. Drugi del treningov pa so opravili na dirkališču Circuito de Cartagena od 10. do 13. februarja.

˝S prvim delom treningov v Valenciji sem zadovoljen, saj je vse potekalo v redu. Vreme je bilo ok, proga tudi. Hitrost sem tudi imel, kljub dolgemu premoru. Tako da, vsak vhod na progo je bil boljši in tudi občutki z novim motorjem so bili pozitivni. Na žalost se zaradi težav, drugega dela treningov nisem mogel udeležiti. Sem pa zelo optimističen za letošnjo sezono,˝ je povedal Marko Jerman.

˝Ko se odpraviš od doma z ekipo je nekaj prav posebnega. Nekaj dni z osebami ki točno vedo kako dihaš, kaj potrebuješ in te poznajo v nulo, je super. Proga v Valenciji je kot arena. Nekaj posebnega. Lani sem tukaj prvič vozil in letos je bilo pač nekaj običajnega. Se zapelješ iz garaže in greš. Takoj sem imel dober občutek z motorjem in progo, zato je hitrost kar prišla. Mi imamo večji zimski počitek kot španski dirkači. Oni ga sploh nimajo. Cartagena pa je proga, katero sem videl prvič. Meni je bilo zakon. Dobri občutki. Komaj čakam, da se bom imel možnost vrniti. Sedaj pa se intenzivno pripravljamo na prvenstvo Alpe Adria,” je povedal najmlajši član ekipe Etien Kantar Božič.

Marko Košuljandić: ˝Po dolgem okrevanju sem komaj čakal, da se usedem na motor in začnem trenirati. Tako v Valenciji kakor v Cartageni je vse potekalo ok. Na motorju sem se počutil odlično in pridobival prepotrebno kilometrino in kondicijo za prihajajočo sezono. S treningi sem zelo zadovoljen. Čakajo nas še treningi in trdo delo, ampak smo pripravljeni.˝

Dirkači ekipe AC1 Racing bodo spet na progi od 15. do 17. marca 2024 na dirkališču Grobnik, kjer bodo nadaljevali s treningi in pripravami na začetek sezone Alpe Adria na istem dirkališču od 17. do 19. maja 2024.

Avtor: Etien Kantar Božič; Foto: Wheelspics

Tagi