Lokostrelski klub Kamnik ima tudi Evropskega podprvaka – Den Habjan Malavašič je v Essnu osvojil odlično 2. mesto

Član Lokostrelskega kluba Kamnik Den Habjan Malavašič, član slovenske lokostrelske reprezentance je v Essnu na Evropskem tarčnem prvenstvu, ki je potekalo med 7. in 12. majem z ukrivljenim lokom osvojil odlično 2. mesto ter s tem osvojil naslov evropskega podprvaka. Ugnal ga je le turek Mete Gazozu.

Ta konec tedna pa sta v Sloveniji potekali še dve večji lokostrelski tekmi in sicer v soboto Področno šolsko prvenstvo – Slovenija vzhod v Lendavi, kjer so mladi člani kluba odlično zastopali naš klub. Iza Vinkovič in Zoja Ivana Ribič sta osvojili prvo in drugo mesto v kategoriji ukrivljeni lok, Samo Vrbec pa je osvojil zlato v isti kategoriji. Tako so vsi trije stali tudi na stopničkah in osvojili zlato medaljo kot ekipa Osnovne šole Toma Brejca.

12. maja se je odvilo Državno prvenstvo 900 krogov v Koštaboni, kjer je nastopilo 6 Kamničanov od tega pa so kar 4 stali na stopničkah, 3 prvaki so postali Luka Arnež v kategoriji ukrivljeni lok, Gregor Dolar in Saša Resnik v kategoriji goli lok, podprvak pa je postal Samo Vrbec v kategoriji ukrivljeni lok. 

Avtor: Sanda Jerman; Foto: Sanda Jerman

Tagi