Logarja 68 tisočink ločilo od nove zmage

Z dirko na hrvaškem dirkališču Grobnik se je nadaljevalo državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu. Tako kot na uvodni dirki na Slovaškem, je tudi razplet dirke na Grobniku zaznamovala zelo majhna razlika, saj je Enej Logar, član AMD Domžale, z zaostankom vsega 68 tisočink sekunde, osvojil drugo mesto v kategoriji supersport 600.

Logar je kvalifikacije v konkurenci državnega prvenstva zaključil kot najhitrejši, a po slabšem štartu dovolil Domnu Lipniku (Društvo 2Nrace), da ga je prehitel. Tudi v ponovljenem štartu, ki je bil posledica prekinitve zaradi padca enega od tekmovalcev, je Logar naredil manjšo napako, kar je Lipnik izkoristil in povedel. Logar mu je celotno dirko tesno sledil in v zadnjih dveh krogih ste se tudi nekajkrat prehitela. V izhodu iz zadnjega zavoja je bil logar še na vodilni poziciji, a ob pospeševanju proti ciljni črti ga je Lipnik iz zavetrja prehitel in zmagal s prednostjo 68 tisočink. Majhne razlike, na prvi dirki je Logar slavil s prednostjo 111 tisočink, v skupnem seštevku prvenstva pa sta po točkah Logar in Lipnik izenačena, napovedujejo zanimivo nadaljevanje sezone, naslednja dirka bo konec avgusta na Madžarskem.

Še pred tem, v soboto 28. avgusta, pa bo Avto-moto društvo Domžale v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem organiziralo četrto letošnjo dirko slovenskega prvenstva v mini cestno hitrostnem dirkanju. Nastopili bodo vozniki minimoto, skuterjev, mini gp 10 in supermota.

Za AMD Domžale Bojan Sebal

 

Tagi