Logar zaključil sezono s tretjo zaporedno zmago

Državno prvenstvo cestno hitrostnega motociklizma, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije, se je zaključilo z dirko na Grobniku (Hrvaška). V razredu supersport 600 je tretjo zaporedno zmago osvojil voznik Avto-moto društva Domžale Enej Logar in s tem le še potrdil že pred zadnjo dirko osvojen naslov državnega prvaka in sezono končal na najlepši možni način.

Dirkače so na Grobniku pričakale sicer vetrovne razmere, ni pa bilo vprašanj glede izbire gum, saj ni bilo »groženj« z neba v obliki dežja. Logar je uvodne treninge odpeljal malce rezervirano, v kvalifikacijah pa uspel doseči najhitrejši čas in si s tem privozil štart iz prve vrste.

Tega sicer na štartu dirke ni izkoristil, saj ga je prehitel Domen Lipnik, a vodstvo slednjega ni trajalo dolgo, saj si je Logar še v uvodnem krogu privozil vodilno pozicijo nazaj in si potem v nadaljevanju privozil nekaj prednosti pred Lipnikom in ostalimi tekmeci v državnem prvenstvu.

Ker je bilo državno prvenstvo že odločeno, se je večji del dirke brezkompromisno boril z avstrijskim dirkačem Alexandrom Kastenhuberjem, s katerim sta se tudi večkrat medsebojno prehitela, v cilj pa je kot prvi, s prednostjo 69 tisočink, pripeljal Logar.

Logar je tako sezono končal s tremi drugimi mesti in tremi zmagami in razumljivo je bil po zadnji dirki sezone zelo zadovoljen. »Veseli me, da sem uspel osvojiti še tretjo zaporedno zmago in s tem potrditi naslov prvaka. Današnja dirka je bila kljub občasnim močnejšim sunkom vetra, zelo dobra. Nekajkrat so me sunki vetra kar dodobra stresli, zadnja guma je tudi kar precej drsela, a razmere so bile za vse enake. Čestital bi vsem tekmecem, še posebej Lipniku in Žustu za lepe in fer borbe preko cele sezone, obenem pa bi se zahvalil navijačem, ki so se danes zbrali na Grobniku. Letošnja sezona je tako zaključena, časa za premor pa ne bo, saj se bodo takoj pričele priprave na naslednjo, v kateri bi si želel, v kolikor bomo uspeli zbrati zadostna sredstva, pomeriti tudi v prvenstvu Alpe Adria« je po zaključku sezone povedal Logar.

Drugo mesto v razvrstitvi državnega prvenstva je na zadnji dirki sezone osvojil Domen Lipnik, tretje pa Grega Žust in tak je bil tudi končni vrstni red državnega prvenstva razreda supersport 600.

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi