Logar v Brnu do tretjega mesta

Na znamenitem dirkališču Brno na Češkem, je prvi septembrski konec tedna potekala peta, predzadnja dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu razreda supersport 600. Enej Logar, član AMD Domžale, je dirko zaključil na tretjem mestu.

Na dirkališče Brno ima Logar lepe spomine, tam je lani z zmago ubranil naslov državnega prvaka, že nekaj let prej pa je prav na tem dirkališču srečal svojega vzornika Valentina Rossija. Optimistično se je v Brno odpravil tudi tokrat in po osvojenem tretjem mestu, se domov vrača zadovoljen.

V sončnem vremenu je svoje čase izboljševal iz treninga v trening, najboljši krog pa odpeljal takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, v kvalifikacijah. Dosegel je drugi najboljši čas, kar je pomenilo tudi dobro štartno pozicijo. Le to je Logar v nedeljski dirki, ki je prav tako potekala v sončnem vremenu, ponoči je sicer malce deževalo, nedeljsko jutro pa je bilo oblačno, izkoristil in takoj prevzel drugo mesto. A tesno za njim je vozil Kantar Božič in slednji je Logarja v tretjem krogu tudi prehitel. Vse do cilja je bila potem razlika med njima minimalna, a Logar ni uspel prehiteti tekmeca in v cilj je zapeljal na tretjem mestu. Zmagal je Hudovernik. »Tokrat višje kot do tretjega mesta žal ni šlo, a z doseženim sem zadovoljen. Seveda bi raje končal še kakšno mesto višje, a konkurenca je res dobra« je po nastopu v Brnu povedal Logar.

Razplet dirke v Brnu je poskrbel, da bo zadnja dirka državnega prvenstva, potekala bo 8. oktobra na Hrvaškem dirkališču Grobnik, zagotovo zelo napeta. V skupnem seštevku imata namreč Logar in Kantar Božič na prvem mestu enako število točk, Lipnik, ki je tokrat zaradi tehnične okvare odstopil, pa je na tretjem mestu, a tudi on z realnimi možnosti za naslov prvaka, zaostaja namreč le 4 točke. Zagotovo nas čaka napet zaključek sezone!

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

Tagi