Logar tudi na drugi dirki do drugega mesta

Na dirkališču Grobnik se je na praznično sredo nadaljevalo državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu in Idrijčan Enej Logar (AMD Domžale) je tudi drugo dirko sezone končal na drugem mestu.

Sam prihod na Grobnik je vnašal nekaj nemira, saj je bilo največje vprašanje, kakšni bodo vremenski pogoji. Takoj zjutraj je bila proga še mokra, tako da je večina tekmovalcev izpustila prvi trening, zatem pa so se razmere izboljšale in na suhi stezi si je Logar pripeljal tretji štartni položaj v konkurenci državnega prvenstva. A sledilo je obdobje dežja in ponovno so bili pogledi večinoma usmerjeni v nebo in razmišljanje, katere gume namestiti. Kot se je izkazalo, je šlo le za »napete trenutke«, katere pa je zatem sonce s pomočjo vetra odpihnilo in še pred začetkom dirke se je steza povsem posušila. Logar je ponovno zelo dobro štartal in do prvega zavoja prehitel tako Domna Lipnika (Društvo 2Nrace), kot tudi Grego Žusta (Društvo 2Nrace). A vrstni red se je že sredi prvega kroga zamenjal, vodstvo je prevzel Lipnik, Logar pa je bil tretji, mednju se je vrinil še Žust. Slednji je kasneje za kratko tudi prevzel vodstvo, a Lipnik se ni dal in ponovno prehitel Žusta.

Na polovici dirke je Žusta prehitel še Logar in sledil je tesen boj med vsemi tremi, razlike pa so bile minimalne. V začetku zadnjega kroga je bila tako razlika med trojico vsega pol sekunde, v zadnjem krogu pa ni prišlo do sprememb. Lipnik je zmagal, pol sekunde za njim je v cilj pripeljal Logar, sekundo za njim pa še Žust. V prvem delu dirke je stik z omenjeno trojico držal še Miha Slatinšek (Društvo 2Nrace), ki pa je kasneje popusti in se ni uspel vmešati v boj za mesta na zmagovalnem odru in je osvojil četrto mesto. Sledili so še David Vodišek, Dejan Ločnikar, Bor Klemenc, Sašo Pečelin (ker mu je dan pred dirko odpovedal motor, je nastopil z izposojenim), Nina Berlič in Blaž Rak.

Žust je s tem tudi obdržal vodstvo v skupnem seštevku prvenstva, Logar pa po dveh dirkah v skupnem seštevku zaostaja le eno točko. Naslednja dirka bo sredi junija na Slovakiaringu.

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi