Logar na Slovakia Ringu do prve zmage v letošnji sezoni

Na dirkališču Slovakia Ring je v nedeljo, 7. avgusta 2022, potekala četrta dirka državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu v razredih superbike in supersport 600. Enej Logar (AMD Domžale) si je v razredu supersport 600 privozil prvo zmago v letošnji sezoni, s čimer si je povečal tudi vodstvo v skupnem seštevku prvenstva.

V razredu supersport 600 je z najboljšega štartnega položaja dirko pričel Domen Lipnik (Društvo 2nRace), ki je dirko tudi povedel. Po dveh krogih ga je prehitel Enej Logar (AMD Domžale) in sledil je tesen boj za vodilno pozicijo, med katerim je večkrat prišlo do spremembe v vodstvu. Tri kroge pred koncem sta bila oba v enem izmed levih zavojem malce predolga, Lipnik, ki je takrat vozil tesno za Logarjem, pa je tudi padel. Logar je imel potem prosto pot do prve zmage v letošnji sezoni, s čimer je povečal tudi vodstvo v skupnem seštevku prvenstva.

“Tokrat sem malce slabše štartal, a uspel zadržati stik z vodilno skupino. Ko sem enkrat prehitel Domna, sva se res lepo borila, vozila tudi zelo hitro, saj sva oba dosegla svoj osebni rekord kroga na tej stezi. Do konca dirke niti nisem opazil, da ga ni več za menoj, tako da sem vse do cilja pritiskal na polno,“ je po prihodu v cilj dogajanje na progi ocenil Logar. Lipnik je sicer z dirko uspel nadaljevati, a je ob pobiranju motorja izgubil precej časa in v cilj pripeljal osmi. Na drugo mesto se je uvrstil Grega Žust (Društvo 2nRace), ki se je na drugo mesto prebil tudi v razvrstitvi letošnjega prvenstva. Premierno pa je zmagovalnem odru stal David Vodišek (Društvo 2nRace), ki je osvojil tretje mesto.

Enej Logar je vknjižil prvo zmago na dirkah državnega prvenstva v letošnji sezoni.

Peta od skupno šestih načrtovanih dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2022 bo v nedeljo 4. septembra. Odvijala se bo na dirkališču Brno na Češkem.

Miha Ulčar; Foto: AMZS

 

Tagi