Logar drugič zapored do naslova državnega prvaka

Na dirkališču v Brnu (Češka) je bila izvedena predzadnja dirka letošnjega državnega prvenstva cestno hitrostnega motociklizma, z zmago v razredu supersport 600 pa je voznik Avto-moto društva Domžale Enej Logar, ubranil naslov državnega prvaka.

Čeprav je Logar na tej stezi, ki je dolga leta gostila tudi dirke svetovnega prvenstva Moto GP, nastopil prvič, pa se je s progo hitro »spoprijateljil«. Na sobotnih kvalifikacijah je tako dosegel zelo dober čas, ki ga je postavil na prvo štartno mesto. Kot se je izkazalo, so prav sobotne kvalifikacije odločale o štartni mestih, saj je v nedeljo dirkače pričakalo deževno vreme in posledično so bili časi krogov počasnejši.

Na začetku dirke sicer Logar najboljšega štartnega mesta ni izkoristil, saj ga je takoj po štartu prehitel Domen Lipnik (Društvo 2nRace), a slednji vodstva ni zadržal dolgo in Logar je znova prevzel vodstvo. Ko je že kazalo, da bo zanesljivo pripeljal v cilj kot zmagovalec, pa je Lipnik svoj zaostanek začel zmanjševati in ponovno je sledil zanimiv zaključek dirke, kar sta Logar in Lipnik v zadnjih dveh sezonah že večkrat uprizorila. V zadnjem krogu je tako Lipnik najprej prehitel Logarja, slednji pa je le nekaj zavojev kasneje ponovno prevzel vodstvo. V cilj sta tako pripeljala z razliko 578 tisočink, zmaga pa je šla v roke Logarja. S to zmago je Logar tudi ubranil naslov državnega prvaka, saj ima pred zadnjo dirko neulovljivo prednost pred tekmeci.

»Po sobotnem dnevu, ko sem v kvalifikacija uspel doseči res dober čas, ki me je tudi postavil na prvo štartno mesto v konkurenci državnega prvenstva, je bil današnji dan po zaslugi dežja precej stresen. Na koncu se je proga le posušila in dovolila uporabo gum za suho stezo. Današnji časi so bili sicer počasnejši kot včeraj, saj so bile tudi temperature nižje« je po drugi zaporedni zmagi povedal Logar in bil ob tem seveda vesel ubranitve naslova državnega prvaka. »Vesel sem, da sem uspel že pred zadnjo dirko osvojiti naslov prvaka, na zadnjo dirko bom tako odpotoval povsem neobremenjeno.« je še dodal Logar.

Tokratno dirko je na tretjem mestu zaključil Miha Slatinšek (Društvo 2nRace) in sicer po tesnem boju z Davidom Vodiškom (Društvo 2nRace), s katerim sta se med dirko večkrat prehitela. Za Slatinška so bile to prve stopničke v letošnji sezoni.

Avtor: AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik

 

Tagi