LEADERS evropske POM podprvakinje ter 6. v HIPHOP-u!

V začetku julija je v Italijanski Veroni potekalo ICU evropsko prvenstvo v Cheerleadingu in Performance Cheeru. Slovenija je na njem več kot blestela, saj je postala poleg Grčije država z največ osvojenimi medaljami na prvenstvu – osvojila jih je kar 10! Z naslovom evropskih podprvakinj v kategoriji mlajših mladinskih pom skupin smo eno prispevale tudi članice ŠKD Leaders iz Domžal!

ICU Evropsko prvenstvo pomeni vrhunec tekmovalne sezone za najboljše mladinske in članske ekipe ter pare v vsej Evropi. Poteka tri dni, ekipe pa si morajo svoje mesto v finalu priboriti preko petkovih in sobotnih kvalifikacij. V finale napreduje najboljših 5.

V petek je bil na sporedu polfinale za našo mlajšo mladinsko pom skupino, v katerem so se odrezale odlično in si s tem priplesale nedeljski finale. V soboto je na polfinalnem odru nastopila še članska hiphop skupina, ki je finale zgrešila za minimalno razliko 0,5 točke. S tem so si priplesale končno odlično 6. mesto v hŠKDudi konkurenci 16 najboljših ekip v Evropi. V nedeljskem finalu so si naše mladinke priplesale vrhunsko končno 2. mesto in s tem postale EVROPSKE PODPRVAKINJE v kategoriji mlajših mladinskih cheer pom skupin!

Hvala našim vrhunskim in srčnim trenerjem, da vsako sezono dajejo vse od sebe za razvoj naših plesalk. Hvala Saša Štiftar, Mateja Grbec ter vsi ostali. Zahvaljujemo se tudi Občini Domžale ter vsem ostalim donatorjem, da so našim športnicam olajšali pot na evropsko prvenstvo ter ji omogočili uresničitev plesnih sanj.

In seveda največja hvala in ZAHVALA našim najboljšim staršem na celem svetu, ki nam vedno znova dajejo dodaten zagon, da vsako leto lezemo višje in višje – brez vas NI NAS!

Avtor: ŠKD Leaders; Foto: ŠKD Leaders

Tagi