Kotalkarski klub Pirueta tekmovalno leto zaokrožil s tradicionalno prednovoletno revijo

V nedeljo, 17. decembra 2023, so v Kotalkarskem klubu Pirueta Domžale tekmovalno leto zaokrožili s tradicionalno prednovoletno revijo na štirih koleščkih, ki je v telovadnico Srednje šole Domžale privabila gledalk in gledalcev za polno tribuno.

Priprave na revijalni nastop so potekale v novembru in decembru, na težko pričakovani prireditvi pa so nastopile vse članice kluba. V zabavnem in prijetnem prazničnem vzdušju so se predstavile v raznovrstnih točkah, s katerimi so požele velik aplavz. Pester program revije so otvorili z individualnimi nastopi, ko so pred glasnimi navijači kotalkale najuspešnejše tekmovalke minule sezone, v nadaljevanju pa so sledili zabavni in domiselni skupinski nastopi. Publika je najprej močno zaploskala najmlajšim predstavnicam, ki so zablestele v plesu belih snežink. Za vse je bil to prvi nastop na štirih koleščkih pred tako velikim občinstvom. Nato so se s tehnično zahtevnejšo show točko predstavile izkušene tekmovalke, sledila pa je čisto prava božična zgodba na kotalkah: o Grinchu, ki je ukradel Božič. Na srečo ga je na koncu tudi vrnil, tako da so v klubu lahko praznovali dalje. Sledilo je popotovanje v tople kraje, saj je tekmovalna skupina deklet začinila praznične ritme s sambo, ki je vse spomnila na morje in sonce ter na bleščeče oprave in živahen ples. Najbolj veličasten del revije pa je sledil ob koncu, ko so na plošči moči združile vse umetnostne kotalkarice kluba.

S prednovoletno revijo so v Pirueti, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in številnimi izkušnjami na področju kotalkarskih športov, obeležili že častitljivih 31 let obstoja, po tem ko so lani slavili okroglo 30. obletnico. Članice in trenerji kluba pravijo, da je ustvarjanje skupinskih točk zelo zanimivo, razgibano in zabavno, zato se jih brez izjeme lotevajo z vso resnostjo in z veliko dobre volje. In tako jim je s skupnimi močmi tudi v letošnjem decembru uspelo pričarati nepozaben dogodek. Čestitke vsem nastopajočim, kreatorjem revije in trenerjem, ter zahvala staršem in vodstvu kluba. Naj vas ta sproščeni in odločni praznični duh vodi tudi v prihodnjem letu.

Naštejmo še odlične rezultate, ki so jih varovanke KK Pirueta dosegle v skupnem seštevku tekmovanj za Pokal Slovenije 2023:

  • Zlato kolajno sta si z izvrstno izvedbo programov priborili mlajša deklica Aliana Vutkovič in članica Ludmila Ailen Bruno;
  • Izjemno 2. mesto si je prikotalkala Uma Križnar, ki je tekmovala v kategoriji začetnic;
  • Odlično sta se odrezali tudi kadetinji Taja Cerar s 4. in Klara Kaplan s 5. mestom;
  • Na Pokalu Slovenije so kotalkarski klub sicer zelo uspešno zastopale tudi druge tekmovalke KK Pirueta: Mija Gorjup, Katarina Hribar, Gaja Zalesnik, Maruša Ožbolt, Julija Kavčič, Izabela Deisinger, Triša Škof, Tiana Klemenc, Eva Kokelj, Ajda Hudoklin in Neja Grčar.

Čestitke in pohvale vsem! In kar pogumno v novo tekmovalno sezono.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

Tagi