Kotalkarice in kotalkarji KK Zvezda ponovno vrhu

Že četrto leto zapored so tekmovalci Kotalkarskega kluba Zvezda (KK Zvezda) na Državnem prvenstvu v umetnostnem kotalkanju in na tekmovanjih za Pokal Slovenije zablesteli in osvojili neverjetnih 62 odličij, od tega 18 zlatih, 23 srebrnih in 21 bronastih. S tem so tekmovalci KK Zvezda uspešno zaključili prvi del sezone in že začeli s pripravami na jesenski del sezone 2023.

Kotalkarski klub Zvezda vzgaja vrhunske tekmovalce v vseh starostnih kategorijah in disciplinah. Otroci se lahko v tekmovalni program vključijo od 3. leta dalje. V klubu dajejo poudarek na celostni gibalni razvoj otroka, pomembna je volja ter želja po učenju in napredku. Za vsakega tekmovalca se v KK Zvezda potrudijo in poskrbijo, da so treningi ustrezno oblikovani glede na želene cilje.

Tekmovalci, ki zastopajo KK Zvezda v letu 2023 so Klara Marinovič (Začetnice), Kristina Knez (Začetnice), Kali Čavlović (Začetnice), Zoja Škrlj (Cicibanke), Ajda Tavčar Zakrajšek (Mlajše deklice), Ronja Tavčar Zakrajšek (Mlajše deklice), Kristina Pavlović (Mlajše deklice), Ula Hočevar (Mlajše deklice), Mia Klemen (Starejše deklice), Eva Alič (Starejše deklice), Brina Škrlj (Starejše deklice), Zoja Žlebnik (Kadetinje), Anelie Seliškar (Kadetinje), Maja Trojanšek (Kadetinje), Urša Demšar (Mlajše mladinke), Eva Rozman (Mlajše mladinke), Vita Pirš (Mladinke), Janja Kumin (Mladinke), Urh Rozman (Mladinci).

Tekmovalci KK Zvezda so v sezoni 2023 dosegli 62 odličij od tega 18 zlatih, 23 srebrnih, 21 bronastih ter 25 uvrstitev med najboljših deset v svojih kategorijah in disciplinah.

Na Državnem prvenstvu 2023 v umetnostnem kotalkanju, ki je potekalo od petka, 30. junija do nedelje, 2. julija 2023, na kotalkališču v Renčah, sta si naziv državne prvakinje prislužili tekmovalki Zoja Škrlj v kategoriji Cicibank v disciplini obvezni liki ter aktualna dvakratna državna prvakinja Eva Alič, ki je v kategoriji Starejše deklice ubranila naziv državne prvakinje v disciplini obveznih likov in osvojila naziv državne podprvakinje in bron v disciplini prosti program. Aktualna dvakratna pokalna prvakinja Maja Trojanšek je v kategoriji Kadetinje postala trikratna državna podprvakinja v disciplini obveznih likov in prostega programa. Brina Škrlj je v kategoriji Starejše deklice osvojila naziv državne podprvakinje v disciplini obveznih likov. Kristina Pavlović pa je postala državna podprvakinja v kategoriji Mlajše deklice v disciplini obveznih likov. Ronja Tavčar Zakrajšek je na Državnem prvenstvu osvojila osvojila bron v disciplini prosti program ter bron v disciplini obveznih likov v kategoriji Mlajše deklice. Aktualna državna podprvakinja Ajda Tavčar Zakrajšek je v disciplini obveznih likov in prostega programa v kategoriji Mlajše deklice dosegla izvrstno 4. mesto. V kategoriji Mlajše mladinke je tekmovala Eva Rozman in zasedla 4. mesto.

Prav tako je od aprila do junija 2023 potekala serija tekmovanj za Pokal Slovenije v umetnostnem kotalkanju in tekmovalci KK Zvezda so prikazali vrhunske nastope in iz tekme v tekmo postavljali osebne rekorde. Urh Rozman je v kategoriji Mladinci osvojil absolutno prvo mesto, Mladinka Vita Pirš ter Mlajša mladinka Urša Demšar sta prvi del sezone prav tako zaključili na najvšji stopnički. Kadetinji Zoja Žlebnik in Anelie Seliškar ter Starejša deklica Mia Klemen so v sezoni 2023 pokazale izreden napredek in se na stopničke povzpele prav na vsakem tekmovanju. Tekmovanj so se udeležile tudi Mlajša deklica Ula Hočevar ter Začetnice Klara Marinovič, Kristina Knez in Kali Čavlović.

Tekmovalci KK Zvezda so športniki v pravem pomenu besede, povezuje jih ljubezen do kotalkanja, športni duh in borbenost. Rezultati so posledica trdega dela in požrtvovalnosti tekmovalcev, ki so ponos KK Zvezda. Posebna zahvala gre tudi trenerski ekipi, še posebej Petri Maške in Špeli Mikeln, vodstvu kluba, staršem, starim staršem, prijateljem in sponzorjem, ki zvezdice podpirajo na njihovi športni poti.

V KK Zvezda se bodo še naprej trudili za izpolnitev svojega poslanstva, da otrokom, mladini in odraslim izpolnijo potrebe in želje po športu, druženju in doseganju osebnih ciljev zdravega življenjskega sloga. Vadbe kotalkanja potekajo na večih lokacijah v Ljubljani in Trzinu in otroci se lahko vpišejo v klub kadarkoli čez celo leto.

Se vidimo na kotalkah med zvezdami.

Besedilo in foto: KK Zvezda

Tagi