Kotalkarice in kotalkarji KK Zvezda ponovno večkratni državni in pokalni prvaki

Kotalkarski klub Zvezda vzgaja vrhunske tekmovalce v vseh starostnih kategorijah in disciplinah. Tekmovalci KK Zvezda posegajo po najvišjih mestih v Sloveniji in tujini in sodijo v sam vrh slovenskega kotalkanja. V klubu dajejo poudarek na celostni gibalni razvoj otroka, kvaliteto trenažnega procesa, pomembna je volja ter želja po učenju in napredku. Za vsakega tekmovalca se v KK Zvezda potrudijo in poskrbijo, da so treningi ustrezno oblikovani glede na željene osebne cilje.

Tekmovalci KK Zvezda v letu 2024, ki so nastopali na Državnem prvenstvu v umetnostnem kotalkanju 2024 in na tekmovanjih za Pokal Slovenije 2024 so Ajda Tavčar Zakrajšek (Mlajše deklice), Ronja Tavčar Zakrajšek (Mlajše deklice), Kristina Pavlović (Mlajše deklice), Eva Alič (Starejše deklice), Brina Škrlj (Kadetinje), Zoja Žlebnik (Kadetinje), Anelie Seliškar (Mlajše mladinke), Maja Trojanšek (Mlajše mladinke), Eva Rozman (Mladinke), Vita Pirš (Mladinke) ter Urh Rozman (Mladinci). Tekmovalci KK Zvezda so v sezoni 2024 osvojili neverjetnih 73 odličij, od tega 31 zlatih29 srebrnih in 13 bronastih kolajn.

Na Državnem prvenstvu 2024 v umetnostnem kotalkanju, ki je potekalo od petka, 21. junija do nedelje, 23. junija 2024 na kotalkališču v Solkanu, si je ponovno naziv državne prvakinje prislužila aktualna dvakratna državna prvakinja Eva Alič, ki je v kategoriji Starejše deklice ubranila naziv državne prvakinje v disciplini prosti program. V kategoriji Mladinci si je naziv državnega prvaka z dvema izjemnima nastopoma v kratkem in dolgem programu prikotalkal Urh RozmanMaja Trojanšek je v kategoriji Mlajših mladink, disciplini prosti program, postala dvakratna državna podprvakinja. V kategoriji Mlajše deklice, disciplini prosto kotalkanje, so se izkazale najmlajše tekmovalke KK Zvezda, ki so navdušile s svojimi nastopi in ogrela srca občinstva. Ronja Tavčar Zakrajšek je osvojila naslov državne podprvakinje, Kristina Pavlović je osvojila bron ter Ajda Tavčar Zakrajšek četrto mesto. Brina Škrlj je v kategoriji Kadetinj osvojila bron v disciplini prosti program. V kategoriji Kadetinj je tekmovala tudi Zoja Žlebnik in zasedla osmo mesto, v kategoriji Mlajših mladink je Anelie Seliškar dosegla peto mesto ter v kategoriji Mladink sta Eva Rozman in Vita Pirš zasedli četrto in sedmo mesto.

Prav tako je od aprila do junija 2024 potekala serija tekmovanj za Pokal Slovenije v umetnostnem kotalkanju in tekmovalci KK Zvezda so prikazali vrhunske nastope in iz tekme v tekmo postavljali osebne rekorde. Tekmovalci bodo Pokal Slovenije 2024 zaključili v mesecu novembru prav na domači tekmi v Trzinu.

Rezultati so posledica trdega dela in požrtvovalnosti tekmovalcev, ter podpore s strani trenerjev, vodstva kluba, staršev, starih staršev, prijateljev in sponzorjev.

V KK Zvezda se bodo še naprej trudili za kakovostno delo na področju vrhunskega tekmovalnega športa ter za širitev in popularizacijo kotalkarskega športa v Ljubljani, Trzinu, Domžalah in okolici, da otrokom, mladim in odraslim izpolnijo potrebe in želje po športu, druženju in doseganju osebnih ciljev.

Se vidimo na kotalkah med zvezdami.

Avtor: KK Zvezda; Foto: KK Zvezda

Tagi