Kotalkarica Piruete odlična na Pokalu Evrope

Tako kot lani, se je Aliana Vutkovič, umetnostna kotalkarica iz domžalske Piruete, tudi letos uvrstila v slovensko reprezentanco. Barve naše države je zastopala na Hrvaškem, kjer se je odvijalo tekmovanje za Pokal Evrope 2023. V močni konkurenci je zasedla odlično šesto mesto!

To je bil za 10-letno Aliano, dvakratno državno prvakinjo, prvi nastop na Pokalu Evrope, kjer so se merili najboljši umetnostni kotalkarji iz 13 evropskih držav. Kljub merici pozitivne športne treme, se je uspela zelo dobro zbrati. Njeno tehnično znanje in umetniški vtis sta letos zadostovala za šesto mesto, sama preizkušnja pa je bila zanjo spodbuda, da poskusi naslednje leto seči še višje. Kot je v objavi na družbenih omrežjih zapisala Alianina mati Alenka Ivančič, tudi nekdanja uspešna tekmovalka v umetnostnem kotalkanju, je bila to zanju velika preizkušnja, predvsem pa fantastična izkušnja. »Njen smeh in zadovoljstvo na koncu sta poplačala vse ure trdega dela, ki smo ga skupaj s trenerko Nino Grilj Deisinger vlagali v treninge skozi celotno leto.«

Tekmovanje je potekalo od 30. oktobra do 6. novembra v Puli, ki je gostila okrog 400 umetnostnih kotalkarjev iz evropskih kotalkarskih velesil. Za organizacijo sta poskrbela Roller Croatia in krovna organizacija evropskih kotalkarjev World Skate Europe, tako da se je tekmovanje odvijalo na najvišjem nivoju. Reprezentance umetnostnih kotalkarjev so se pomerile v različnih disciplinah, začeli so solo plesi, plesi v parih in športni pari, zaključili pa so tekmovalci v prostem kotalkanju, kjer je v najmlajši sodelujoči kategoriji nastopila tudi Aliana. Prenos dogodka je potekal prek spletnega kanala World Skate Europe TV Live, zato so za nastopajoče lahko navijali prav vsi.

In kot pravijo v Kotalkarskem klubu Pirueta, gredo zdaj novim zmagam naproti. Letošnja tekmovalna sezona je zaključena, nova pa ni več daleč. Pred tekmami jih čaka še zabavnejši del, v klubu pripravljajo novoletno revijo, na kateri se bodo v decembru predstavili prav vsi člani KK Pirueta. Praznično vzdušje bo, kot vsako leto, med kotalkarice vneslo veliko veselja, sproščenosti in dobre volje, kar je nujna sestavina vsakega uspeha.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

Tagi