Konec tedna AMD Domžale vabi na moto dirko na Vranskem

Zadnji avgustovski konec tedna bo Avto-moto društvo Domžale v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem  organiziralo mednarodno moto dirko, na kateri se bodo vozniki potegovali za točke slovenskega in hrvaškega državnega prvenstva v minimotu, mini gp, skuterjih in supermotu. Na Vranskem bo potekala tudi zadnja dirka letošnje mednarodne FIM Mini GP Alpe Adria serije, kjer se vozniki potegujejo za nastop na finalni dirki prvenstva FIM Mini GP.

Z dirko na Vranskem se bo pričela druga polovica slovenskega državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, na dirki pa se pričakuje nastop več kot 60 tekmovalcev. Sobotni dan bo namenjen treningom in kvalifikacijam, v nedeljo pa bodo vozniki v vsaki kategoriji naprej imeli na voljo ogrevanje, sledili pa bosta po dve dirki.

Edini predstavnik Avto-moto društva Domžale na dirki na Vranskem bo mladi Johan Pintar v kategoriji minimoto 10. Pintar si želi doseči najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni, zato je poletni premor izkoristil za trening, tako da se na dirko, katero organizira društvo za katerega nastopa, odpravlja z optimizmom. Vsekakor ga čaka težko delo, saj je konkurenca zelo močna. To velja tudi za preostale kategorije.

V kategoriji minimoto 10 je po polovici prvenstva v vodstvu David Štilec, drugi je Domžalčan Jakob Štilec, ki sicer nastopa za društvo GAS Vrtejba. V kategoriji minimoto 14 je na prvih treh dirkah največ točk zbral Tim Komel, njegov starejši brat Tai pa je vodilni v članski kategoriji minimoto open. Brata Krševan sta vodilna v kategoriji mini gp, mlajši Tian v mini GP 10, starejši Enej pa v mini gp 12. Med skuteristi je največ točk v dosedanjem delu prvenstva zbral Nejc Kogovšek, v supermotu pa Etien Kantar Božič.

Podrobnejši urnik prireditve je objavljen na spletni strani www.amd-domzale.si. Vstop na prizorišče je brezplačen.

AMD Domžale; Foto: arhiv AMD Domžale

Tagi