Karmen Gerič in Katja Kovačič odlični na ICU svetovnem pokalu v Južni Koreji

Karmen Gerič, članica ŠD Sovice iz Domžal in Katja Kovačič, članica ŠKD POM-PON 2000 iz Ljubljane, sta pod vodstvom trenerke Sausan Julević združili moči in se kot edini evropski predstavnici v kategoriji performance cheer pom pari, udeležili prvega ICU World Cup 2023, ki je potekal v Seulu od 6. do 8. oktobra. Zasedli sta odlično 5. mesto, kar je izjemen uspeh ob dejstvu, da je bila konkurenca dvanajstih parov vrhunsko pripravljena.

Po napornem in stresnem 31-urnem potovanju v Južno Korejo ni bilo časa za počitek in prilagoditev na časovno razliko. Že naslednji dan po prihodu sta, zahvaljujoč svoji odlični psihofizični pripravljenosti, zbrali dovolj energije, koncentracije, natančnosti in moči, da sta opravili uradni trening, sledili so še trije tekmovalni dnevi. Prva dva tekmovalna dneva sta s seštevkom točk določila finalistke. Svojo energijo sta stopnjevali in v finalnem nastopu odlično izvedli svojo tehnično zahtevno koreografijo, s katero sta dokazali, da sodita v sam svetovni vrh med članskimi performance cheer pom pari. Z energičnim in odlično usklajenim nastopom sta na ICU World Cup osvojili 5. mesto. Več kot ponosni smo na njun uspeh, čestitke Karmen in Katji ter trenerki Sausan Julević.

Tako kot je v navadi pri športnikih, pa dekleti nista imeli veliko časa za ogled Seula in sta se domov odpravili že takoj naslednji dan po finalnem nastopu, saj so ju doma čakale delovne, študijske, klubske in reprezentančne obveznosti. Obe dekleti sta namreč po izboru selektorke Sausan Julević tudi članici slovenske reprezentance, ki se bo aprila 2024 udeležila svetovnega prvenstva v ZDA. Le izjemna motiviranost, veliko odrekanja ter ure in ure treningov prinesejo vrhunske rezultate, ki si jih želi vsak športnik v svoji karieri. Verjamemo, da bosta tudi prihodnje leto na svetovnem prvenstvu pokazali še en izjemen nastop.

Avtor: V. G.; Foto: T. Ž.

Tagi