“KamTiGaDam winter classic” – hokejski turnir Podgorje

V soboto, 22. januarja 2022, je v športnem parku Podgorje potekal pravi hokejski spektakel. V Športnem društvu Podgorje smo se na svojem igrišču lotili organizacije izjemnega projekta, ki je zahteval ogromno prostega časa. Na prvotno košarkarskem in nogometnem terenu smo zagrizeni člani društva postavili hokejsko igrišče, nato pa potrpežljivo čakali, da zima pokaže svoje zobe in da se temperature spustijo pod ničlo. Igrišče smo pripravili na naraven način, kar pomeni brez sistema za zamrzovanje. Ko je bila ledena ploskev po nekaj dneh pripravljena in vremenska napoved ugodna, smo brez oklevanja zavihali rokave in se lotili organizacije turnirja.

Trud je bil hitro poplačan. V parih dneh se je na turnir prijavilo kar 12 ekip od blizu in daleč. Žreb je določil 4 skupine po tri ekipe. V vsaki skupini je bilo za uvrstitev v polfinale potrebno osvojiti 1. mesto.

Že v skupinskem delu smo bil priča napetim obračunom, v katerih sta se opekla tudi dva izmed favoritov za najvišja mesta HK Prevoje in domača ekipa Cik Cak team. Lepo presenečenje turnirja so bili mladi vrhpoljski hokejisti-RAZBIJAČI (Anže, Jaš, Luka in Urban), ki so pod mentorstvom Tineta Kropivška dokazali, da se razvijajo v prave hokejiste.

Med štiri najboljše so se uvrstile ekipe Iskre veterani (Kranj), Samotn maln (HK Vrhpolje), Ščuke (Cerknica) in Air bagi (dekleta HK Triglav).

Oba polfinala sta bila zelo napeta, več pa sta pokazali ekipi Iskre veterani in Ščuke iz Cerknice. V tekmi za tretje mesto sta se nato udarila Samotn maln in Air bag team. Dekleta hokejskega kluba Triglav Kranj so bila enakovreden nasprotnik 3/4 tekme, nato pa so člani ekipe Samotn maln zadeli dvakrat zapored in postavili končni rezultat (4:2) in s tem osvojili končno tretje mesto.

Samotn maln in Razbijači.

V finalu pa smo bili priča pravemu hokejskemu spektaklu med ekipama Iskre veterani in Ščuke Cerknica. Kot se spodobi se je finale začelo z napovedjo igralcev obeh ekip. V čast finalistom je v športnem parku zaigrala Zdravljica, v ozadju pa so za izjemno kuliso zagorele bakle. Ob zvokih navijaških bobnov smo spremljali prave hokejske mojstrovine. Po rednem delu je na semaforju kazalo 1:1 in zmagovalca smo tako dobili v podaljšku tekme. Z zlatim golom so se zmage veselili kranjski hokejisti Iskre veterani.

Poleg nagrad za prva tri mesta je bil na turnirju izbran tudi MVP (najučinkovitejši igralec) za katerega je nagrado prispeval Hockey Repair Shop. Nagrada je romala v roke igralca iz zmagovalne ekipe Martina Benedika.

MVP Martin Benedik in organizator Gašper Žurbi.

Po slavnostnem dvigu pokala pa je svojo izjavo podal tudi eden od zmagovalce turnirja Luka Pongrac:Na turnir smo se prijavili na hitro, zato nismo pričakovali zmage. V zadnjih 15 letih od kar igramo inline hokej, še nismo doživeli takšnega sprejema. Organizacija je bila vrhunska, vzdušje prav tako odlično. Se vidimo naslednje leto!”

Razvrstitev:

  1. ISKRE veterani (Pongrac, Posedi, Primc in Benedik)
  2. ŠČUKE Cerknica (Kovšca, Svet, Meden in Križ)
  3. Samotn maln (Kotnik, Pungertar in brata Novak.)
  4. Air bagi
  5. Loški štanc
  6. CIK CAK team
  7. HK Prevoje
  8. RUMENJAKI Podgorje
  9. RAZBIJAČI
  10. SILVER TAPE team
  11. PAKCI
  12. VRPALE

Tekst in fotografije: ŠD Podgorje

Tagi