Kamniški vaterpolisti v zmagovalnem ritmu!

Calcit Waterpolo je kot gostitelj znova dokazal, da je letos najresnejši kandidat za osvojitev prvega naslova državnega prvaka. Suvereno so premagali igralce VK Slovan Ljubljana z rezultatom 16 : 10 (2 : 2, 5 : 1, 4 : 2, 5 : 5).

Izkušena kamniška ekipa je zopet rabila nekaj časa, da se je dodobra ogrela. Po izenačeni prvi četrtini in celo vodstvu mlade ljubljanske ekipe na začetku druge četrtine, je Calcit Waterpolo prestavil v višjo prestavo in zanesljivo dobil polčas s štirimi goli prednosti.

Po koncu tretje četrtine je bila razlika že šest golov, zato je prekaljeni trener Kamničanov Aleš Komelj dal priložnost tudi mlajšim igralcem, ki so se enakovredno kosali z mlado ljubljansko ekipo. Tokrat je ponovno blestel Martin Stele, ki je bil s petimi goli najboljši strelec kamniškega moštva. V golu je tokrat branil drugi vratar Urban Benkovič, izkazal se je tudi mladi reprezentant Aleksander Cerar s tremi goli.

S prikazanim je bil zadovoljen Tilen Leskovec, ki je prispeval tri gole: »Čeprav rezultat ne kaže, smo se zopet morali na začetku “zbuditi”, v nadaljevanju pa je steklo vse kot po olju.«

Za Calcit Waterpolo so igrali: Aleksander Cerar (3), Blaž Benkovič (2), Blaž Briški (2), Gašper Brišnik, Gašper Žurbi (g), Kristijan Novak, Luka Sokler, Lukas Z. Gligorovski, Martin Stele (5), Matej Nastran, Sebastijan Novak (1), Tilen Leskovec (3), Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj.

Prvenstvo se bo po krajšem premoru nadaljevanju 6. marca, kjer bo nasprotnik VD Koper z najlepšim pokritim bazenom v Sloveniji, o katerem zaenkrat Kamničani še sanjajo.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler

 

Tagi