Kamniški vaterpolisti Calcita iz gostovanja v Banja Luki z zmago!

Ekipa Calcit Waterpola je bila na težkem gostovanju pri vedno boljšem Borcu iz Banja Luke, ki gostuje v slovenskem državnem prvenstvu. Aktualni državni prvak kljub številnim poškodbam ključnih igralcev zaseda odlično drugo mesto in je na dobri poti, da se ponovno uvrsti v veliki finale, kjer bi branil naslov prvaka!

DP člani, 7. krog
Banja Luka – Mestni olimpijski bazen, gledalcev 489, sodnik: Đorđević, delegat: Blagojević.

Borac Banjaluka : Calcit Kamnik 5:9 (1:2, 2:3, 1:1, 1:3)
M. Miletić, Kajtez, Kopanja, Novak in Lagundžić 1; Gledec in Briški 3, Sokler, Blažević in Bergant 1.

V šestem kolu je Calcit odpravil mlado ekipo mariborskega Branika z 17:10, kjer je trener Aleš Komelj zaradi rdečega kartona prepustil vodenje ekipe Primožu Romšaku, ki je delo opravil odlično in ob tem dal priložnost tudi številnim mladim igralcem.

Ekipa Calcita se je tako močno oslabljena ekipa odpravila na težko gostovanje v Banja Luko, kjer jih je pričakala mlada borbena ekipa Borca. V kamniški ekipi ni bilo kapetana Martina Steleta, prav tako po operaciji okreva prvi vratar Gašper Žurbi. Poleg tega je že dalj časa odsoten Gašper Šenica, poškodovan je Gašper Brišnik. V vratih je Žurbija zamenjal četrti Gašper, Gašper Jeran, ki je kljub daljši odsotnosti priskočil na pomoč in svoje delo opravil z odliko. Calcit je na tekmi držal minimalno razliko in šele ob koncu strl borbene Banjalučane za končnih 9:5.

V nadaljevanju prvenstva bodo tako kot kaže zdaj, Calcitu v borbi za drugo mesto najnevarnejši igralci Grafista iz Kopra. Drugo mesto prinaša prednost domačega terena in glede na zadnjo finalno tekmo v Kamniku tudi glasne domače navijače. Triglavane bo pred končnico težko zriniti iz prvega mesta, kjer se bodo v polfinalu verjetno pomerili z Ljubljanskim Slovanom.

U12 in U13

Med mlajšimi selekcijami so v kategoriji U19 Kamničani tretji, po dveh odmevnih zmagah pod taktirko Romšaka so naši najmlajši v kategoriji U13 v državnem prvenstu ob tekmi manj kar tretji z enakim številom točk kot ljubljanska ekipa Slovana.

Na turnirju so se naši najmlajši U12 predstavili v krajšem posnetku:

Članska reprezentanca

Vaterpolo se poleg tega zopet postavlja na mednarodni zemljevid, slovenska članska ekipa se je po odličnih predstavah v domačih kvalifikacijah verjetno uvrstila na evropsko prvenstvo, upamo, da bo prevladal zdrav razum in da se na seznamu zopet pojavijo člani državnih prvakov – Briški, Žurbi in Stele, ki so bili edini črtani med petindvajsetimi izbranci …

Izjave po tekmi

Calcitu čestitam za zmago v Banja Luki. Tekma ni postregla z veliko goli, je bilo pa veliko borbenosti iz obeh strani. Po mojem mnenju sta blestela oba vratarja, kako bi vidva ocenila to tekmo?

Komelj: Ogledal sem si kar nekaj tekem Borca, vendar takšno borbenost, kot jo je prikazal danes še nisem videl. Vesel sem, da jih je moj prijatelj Davor tako motiviral, to so prave tekme. Sicer smo tekmo zmagali, vendar smo se morali zelo potruditi proti močni ekipi Borca, ki je držala visok ritem igre. Igrali smo na stalni meji izključitev. Imamo veliko število poškodovanih igralcev, važno je, da smo osvojili tri dragocene točke.

Na lestvici ste tik pod vrhom. Na tekmo ste prišli kot drugouvrščeni. Koliko vam pomenijo te točke?

Komelj: Seveda nam veliko pomenijo, še posebej, ker Kamnik nima pokritega bazena. Želja je, da bi prvega maja zaigrali v domačem prvenstvu, Triglavane ne bomo ujeli, ob drugem mestu bi imeli prednost domačega bazena. Tako bi imeli možnost, da se ponovno uvrstimo v veliki finale, kjer je pa vse mogoče.

Ste aktualni prvak, bomo videli, kako bo letos. Borac ima veliko podporo s tribun. Kaj pravite o tem?

Komelj: Vesel sem, da kljub svetovni krizi v zadnjem obdobju prihajajo ljudje na tekme. Vaši navijači so navijali športno in ob tem ustvarili odlično atmosfero, kjer se je ekipa Borca pokazala v “super” izdaji. Želim si, da bi se takšni navijači prihajali na vse tekme.

Aleš hvala za intervju, želim vam veliko uspeha v nadaljevanju.

Davor vse čestitke za prikazano igro. Verjamem, da kljub porazu nisi nezadovoljen s prikazano igro?

Davor: Najprej bi čestital kolegu Alešu za zmago, želim si, da bi bili še naprej uspešni v prvenstvu. Calcit je bil danes boljši in je zasluženo osvojil vse tri točke. Z igro naših mladih igralcev sem zadovoljen. Kamničani so žal naše številne napake zaradi neizkušenosti kaznovali. Klub temu smo se stalno vračali v igro, prišli na gol zaostanka, več nam proti izkušeni ekipi Kamnika ni uspelo.

Pohvalil bi vratarja Marka Ćutkovića, ki je odlično branil in držal dobršen del tekme ekipo Borca na golu do dveh zaostanka. Mogoče bi izpostavil malo strahu v napadu pri strelih, v obrambi sem pogrešal “roke” v obrambi, takšen je bil moj pogled, kakšno je vaše mnenje?

Davor: Se strinjam. Streli bi se lahko bolje končali. Analizirali bomo tekmo, tako da bom več vedel po tem. Igralci bi lahko odigrali podajo ali dve več, čutiti je bilo tudi malo strahu. Imeli smo dober tempo, nasprotniku smo pustili preveč prostora za protinapad, analiza bo pokazala več. Po dveh porazih moramo strniti vrste in v naslednji tekmi zopet iskati zmago.

Hvala obema za pogovor, obema želim veliko uspeha v nadaljevanju prvenstva, Calcitu, da osvoji naslov in Borcu za še kakšno zmago.

Lestvica:

  • AVK TRIGLAV KRANJ 7 tekme – 21 točk
  • CALCIT WATERPOLO 6 – 15
  • VD GRAFIST KOPER 7 – 13
  • VK LJUBLJANA SLOVAN 8 – 9
  • VK GORICA 8 – 9
  • VK BORAC 7 – 7
  • AVK BRANIK MARIBOR 7 – 0

Avtor: Aleksander Sokler; Foto: Aleksander Sokler

 

Tagi