Kamniški plavalci dokazali, da jim corona ni odvzela volje in moči

V soboto 27. marca 2021 je v pokritem 50 metrskem bazenu v Kranju, po dolgem premoru potekal Pokal Triglav 2021. Na najdaljši 1500 metrski preizkušnji prosto je Gašper Stele osvojil odlično 3. mesto in s tem postavil visoke temelje za vse sotekmovalce.

Pod budnim očesom trenerja Plavalnega kluba Kamnik Calcit Mihe Potočnika je barve kluba uspešno zastopalo osem plavalk in plavalcev: Iza Videc, Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Žana Peterlin, Maja Vezenkova ter fantje Gašper Stele, Nik Peterlin in Aleks Temnikar. Tekmovanje je namreč potekalo v luči strogih ukrepov zaradi epidemije. Sodelovali so lahko samo kadetinje in kadeti iz prve tekmovalne skupine, skupno število tekmovalcev na tekmi pa je bilo omejeno na 350 tekmovalcev.

Kamniški plavalci so nanizali kar precej uvrstitev do desetega mesta. Gašperjev uspeh na 1500 metrov prosto, je dopolnil Nik Peterlin s petim mestom. Gašper Stele je na 200 m prosto zasedel 6. mesto. Iza Videc je na 100 m hrbtno priplavala sedmo mesto, na 200 m prsno in na 50 m hrbtno pa šesto. Na 200 m prosto pa sta bili na 8. mestu Taja Vejnovič in na 9. mestu Maja Vezenkova. Žana Peterlin je na 100 m prsno osvojila 6. mesto.

Plavalci za vsako odplavano disciplino dobijo, glede na uvrstitev, določeno število točk. In po tem ekipnem točkovanju se je Plavalni klub Kamnik Calcit uvrstil na 8. mesto med 17 prijavljenimi klubi na tekmovanju. S tem se je klub uvrstil v zgornjo polovico med vsemi klubi, kar je prav gotovo dobra popotnica za naprej, za tekmovalce pa dober pokazatelj, da so na pravi poti  in odlična motivacija za naslednji skok v vodo.

Avtor: Matjaž Spruk; Foto: Anita Berlisk

 

Komentarji uporabnikov
Tagi