Kamniški odbojkarji z večjo zbranostjo v končnicah nizov do treh točk

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v Novem mestu premagali domačo Krko s 3:0 (22, 20, 22). V sredo bodo Kamničani v srednjeevropski ligi ob 20. uri gostili Union Raiffeisen Waldviertel, dva dni pozneje pa bodo v zaostali tekmi devetega kroga domačega prvenstva doma igrali še z ekipo Merkur Maribor.

Novomeščanom v letošnji sezoni nikakor ne gre vse po načrtih, saj so do zdaj zmagali le enkrat, ko so tik pred štiritedensko prekinitvijo doma premagali Salonit. Tudi kamniška ekipa je pred začetkom državnega prvenstva načrtovala večje število točk, tako pa je bila pred gostovanjem v Novem mestu na tretjem mestu, kar sedem točk za Mariborčani na drugem mestu, za vodilnim ACH Volleyjem pa za devet. Res pa je, da ima kamniška ekipa tekmo manj in to prav proti Krki, s katero morajo igrati še doma. V Novem mestu so bili kamniški odbojkarji predvsem bolj zbrani v končnicah nizov, prevladovali pa so tudi v bloku.

V prvem nizu so prvi do nekaj večje prednosti prišli domači odbojkarji, ki so z asom Svita Hafnerja povedli z 10:6, vendar so Kamničani izid na enajsti točki izenačili. S točko Sergeja Drobniča, ki je pred leti igral tudi za Calcit Volley, so Novomeščani še vodili s 17:15, toda na servis Saše Štalekarja so gostje prišli do preobrata, ki ga je za vodstvo z 19:17 potrdil Diko Purić. V končnici je bil Mitja Gasparini zaslužen za tri kamniške zaključne žoge, drugo so nato po lastni napaki domače ekipe tudi izkoristili.

Manj izenačen je bil drugi niz, v katerem so po vodstvu z 2:0 in 4:2 Novomeščani vodili le še s 5:4. Toda na servis Martina Kosmine, za katerega je bila to prva tekma v karieri proti Krki, za katero je igral do letošnje sezone, so Kamničani prišli do šestih točk prednosti (11:5). Čeprav so se domači odbojkarji z asom Drobniča in Tonija Travnika gostom še približali na točko zaostanka (13:14), je Kosmina kamniški zasedbi spet priigral nekoliko občutnejšo prednost (19:14). Prednost petih točk za Calcit Volley je bila tudi ob koncu niza, ki se je spet končal z lastno napako Novomeščanov.

Tudi po zaostanku dveh nizov se domači odbojkarji niso predali. Še več, na sredini niza so z blokom Hafnerja prišli do dveh točk prednosti (14:12), po gostujoči lastni napaki pa do treh (16:13). Kamniški trener Gregor Jerončič, ki je tretji niz začel brez Jana Brulca in Mitje Gasparinija, je posegel po polminutnem odmoru. Čeprav so se njegovi varovanci z dvema zaporednima točkama domačinom približali na točko zaostanka, so po novih dveh točkah Drobniča, drugo je spet dosegel s servisom, kar je bil njegov že peti as na tekmi, Novomeščani spet vodili za plus tri (18:15). V končnici niza je Jerončič pri zaostanku treh točk (18:21) v igro vrnil Brulca in Gasparinija, prav kapetan Kamničane pa je po daljšem času spet popeljal do vodstva (23:22). Z novim blokom, tokrat Saše Štalekarja, so gostje prišli do prve zaključne žoge, ki jo je že v naslednjem napadu izkoristil Kosmina.

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Res je, da smo vpisali tri točke, vendar z našo igro nikakor ne morem biti zadovoljen. Nize smo reševali v končnicah, česar si ne bi smeli dovoliti. V prihodnjih tekmah bomo morali prikazati veliko boljšo igro, če želimo leto končati brez poraza.«

Krka – Calcit Volley 0:3 (-22, -20, -22)

Novo mesto – Dvorana Marof, brez gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

Krka: Hafner 5, U. Štefanič, Erpič 6, Borin (L), M. Štefanič, Travnik 8, Kožar, Pulko, Lindič 2, Jaklič (L), Renko 7, Koncilja 1, Drobnič 14. Trener: Tomislav Mišin.
Calcit Volly: Kos 11, Hribar (L), Bregar 4, Purić 5, Kosmina 10, Gasparini 11, Hebda, Klobučar, Jerončič 1, Brulec, Beravs, Štalekar 9, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi