Kamniški odbojkarji po drugi zmagi do končnega tretjega mesta

Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi tekmi za končno tretje mesto v Sportklub prvi odbojkarji ligi doma premagali Salonit Anhovo s 3:0 (19, 21, 14). Tudi na prvi tekmi v Kanalu so s 3:0 (16, 28, 23) slavili Kamničani, ki so državno prvenstvo končali na tretjem mestu, do konca sezone pa jih čaka še pokal Slovenije, v katerem se bodo že v četrtfinalu pomerili z Merkur Mariborom.

Pred tremi tedni so odbojkarji Calcit Volleyja, ki so zadnjič za končno tretje mesto igrali pred sedmimi leti – od takrat naprej so prvenstvo vedno končali na drugem mestu -, v Kanalu zmagali brez izgubljenega niza. Še bolj prepričljivi so bili Kamničani v drugi tekmi, v kateri so še bolj prevladovali v vseh elementih igre. Tako so varovanci Gregorja Jerončiča prvenstvo končali na tretjem mestu, tako kot tudi v sezoni 2013/14, ko so prav tako bili boljši od kanalskih odbojkarjev. Vse od takrat so Kamničani v prvenstvu zaostali le za ACH Volleyjem, ki jih je letos izločil v polfinalu končnice, čeprav je Calcit Volley že vodil z 1:0 v zmagah in 2:0 v nizih na drugi tekmi.

Kamniški odbojkarji so zelo odločno vstopili v uvodni niz, saj so na servis Jana Brulca z blokom Dika Puriča gostujočega trenerja Radeta Dačovića prisilili k prvi minuti odmora. Kanalci so zaostajali za štiri točke (0:4), po uspešnem napadu Milosza Hebde pa že za pet (2:7). Gostje so se jim z dvema zaporednima točkama še približali na tri točke zaostanka (6:9), toda po njihovi lastni napaki je domača ekipa vodila s 13:7. Kanalci so svoj zaostanek hitro prepolovili (10:13), toda po bloku Saše Štalekarja je Dačović vzel še svoj drugi polminutni odmor, saj je Calcit Volley pobegnil na pet točk (16:11). V končnici niza je Štalekar z blokom, sicer četrtim kamniškim, poskrbel za prvo od petih zaključnih žog, že prvo pa je z asom izkoristil Mitja Gasparini.

Drugi niz se je začel s številnimi lastnimi napakami gostujoče ekipe, kljub temu pa sta bili ekipi ves čas skupaj do osme točke in šele Jan Klobučar je z uspešnim napadom Kamničanom priboril dve točki prednosti (10:8). Domači odbojkarji so bili v še boljšem položaju po bloku Hebde in napadu Gasparinija, ko je bilo na semaforju 13:9 za Calcit Volley. Edini tujec v kamniškem dresu, Hebda, je poskrbel za vodstvo svoje ekipe s 16:10. Ko so po napaki gostov domači odbojkarji vodili že z 22:14, je vse dišalo po njihovi gladki zmagi v drugem nizu, a se je na servis Frana Peterlina vse skupaj zapletlo. Gostje so dosegli kar sedem zaporednih točk in šele po drugem polminutnem odmoru je Klobučar prekinil njihovo serijo. Klobučar je Kamničanom zagotovil tudi tri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, ki so jo po napaki gostov tudi izkoristili.

Z blokom Velja Bohareva, so Kanalci že takoj na začetku tretjega niza, kot prvi pobegnili za dve točki (2:0), vendar so jim domačini vrnili s štirimi zaporednimi, po napadu Klobučarja in novi gostujoči napaki pa je bilo 10:6 za Calcit Volley. Dačović se je odločil za prvi polminutni odmor, za drugega pa po novi točki Gasparinija, ko so njegovi varovanci zaostajali za šest točk (8:14). Vse dvome o končnem tretjem mestu je z dvema zaporednima asoma razrešil Gasparini, saj so Kamničanom gostom pobegnili na neulovljivih devet točk (21:12).

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »V celoti smo lahko po tritedenskem premoru z igro zadovoljni. Z izjemo končnice drugega niza, ko so gostje dosegli sedem zaporednih točk, večjih težav nismo imeli. Pred prvenstvom, ki je bilo zagotovo eno najbolj kakovostnih do zdaj, smo si želeli več. Cilj je bil, da bi se z ACH Volleyjem pomerili v finalu, z njim smo se srečali v polfinalu in končalo se je, kot se je. Veseli me, da so fantje obe tekmi za tretje mesto vzeli resno, temu primerna sta bila tudi izida. Zdaj se lahko v miru pripravljamo na četrtfinalno tekmo pokala Slovenije z Mariborčani. Kdaj bo, bo odvisno od razpleta v finalu končnice? Vsekakor pa je motivacija igralcev še vedno na visoki ravni, kajti pred nami je drugi vrhunec sezone. Kar nam ni uspelo v prvenstvu, bomo zdaj skušali doseči v pokalu.«

Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:0 (19, 21, 14)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Kramar (Kamnik).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar Purič4, Kosmina, Gasparini 14, Hebda 7, Klobučar 13, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 8, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Salonit Anhovo: Boharev 5, Šarič (L), Jereb, Filiputti, Karnel, Maretič 1, Kavčič, Radosavljević 4, Peterlin 13, Kovačič, Tomić, Vrtovec 6, Basaneže. Trener: Rade Dačović.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi