Kamniške odbojkarice zanesljivo v polfinale končnice

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na drugi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske premagale Formis. Tokrat v gosteh, s 3:0 (12, 20, 14). S 3:0 (15, 17, 13) so Kamničanke zmagale tudi v prvi tekmi, s kom se bodo pomerile v polfinalu končnice, prva tekma bo na sporedu v soboto, 26. marca, pa bo znano po tretji tekmi med ekipama Ankaran in GEN-I Volley, ki bo 23. marca.

Že na prvi tekmi v četrtek aktualne državne prvakinje niso ničesar prepustile naključju, podobno pa je bilo tudi na nocojšnji tekmi, v kateri so prevladovale predvsem na servisu, saj so v treh nizih dosegle kar enajst asov. Varovanke Gregorja Rozmana so bile boljše tudi v preostalih elementih odbojkarske igre, njihova najbolj razpoložena igralka pa je bila tokrat Olivera Brulec Kostić.

Po napaki kamniških odbojkaric so na začetku prvega niza domačink še vodile s 4:3, z blokom Fatoumatte Sillah so gostje prišle do izenačenja, nato pa so dosegle še šest zaporednih točk za vodstvo z 10:4. Tudi v nadaljevanju niza so imele domače odbojkarice težave na sprejemu, v napadu je bila razpoložena Sillah, ki je bila tudi najbolj zaslužna, da so Kamničanke povedle že za sedem točk (13:6 in 16:9). Do odločitve je prišlo po dveh zaporednih asih Mance Lenart in kamniškem vodstvu s 23:11. S petim asom kamniške ekipe je niz končala Andjelka Radišković.

Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so domačinke držale korak s Kamničankami vse do zaostanka dveh točk (14:16), v končnici niza pa so gostje povedle z 21:16, že prvo zaključno žogo pa je izkoristila Lucille Charuk. V tretjem nizu je do odločitve prišlo že na sredini niza, ko so kamniške odbojkarice povedle s 16:10, v končnici pa so bile za v letošnji sezoni najboljšo ekipo 1B. ligi usodni začetni udarci Anje Zorman, ki je dosegla tudi dva asa. Za prvo zaključno žogo je z blokom poskrbela Neja Čižman, po napaki domačink pa so odbojkarice Calcit Volleyja do uvrstitve v polfinale končnice prišle že s svojo prvo zaključno žogo.

Gregor Rozman, trener Calcit Volley: »V končnici si ne smeš privoščiti spodrsljaja, treba pa je tudi načrtovati formo. Tega smo si tudi na drugi četrtfinalni tekmi držali, zelo korektno smo odigrali elemente servisa in sprejema, kar je bilo dovolj za zmago. Seveda si želim, da oba elementa dvignemo še na višjo raven, že v polfinalu pa bomo ob obeh elementih potrebovali še kaj drugega, če bomo želeli iztržiti želeni cilj.«

Formis – Calcit Volley 0:3 (-12, -20, -14)

Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnici: Tovornik, Miklošič.

Formis: Škoflek (L), Šteharnik, Zupan (L), Godec 11, Natek, Grubišič Čabo 7, Milošič 7, Divjak, Halužan Sagadin 1, N. Fišer, Bračič, T. Fišer, Kranjc 2. Trener: Miloš Minić.
Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 4, Radišković 10, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 12, Lenart 2, Boisa 3, Charuk 6, Sillah 10, Zorman 2, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi