Kamniške odbojkarice tudi iz Maribora domov s polnim izkupičkom

V prvem letošnjem derbiju Sportklub prve odbojkarske lige – ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v preloženi tekmi sedmega kroga v gosteh premagale Novo KBM Branik s 3:0 (14, 18, 19). Kamničanke so tako še naprej edina ekipa v državnem prvenstvu, ki še ni izgubila tekme. V 13. krogu bodo aktualne slovenske državne prvakinje v nedeljo, 29. novembra, ob 17. uri, gostile GEN-I Volley.

V zadnji medsebojni tekmi najboljših slovenskih ekip zadnjega desetletja so 7. marca s 3:0 slavile kamniške odbojkarice, prav ta zmaga pa jim je v predčasno končanem državnem prvenstvu prinesla tudi naslov državnih prvakinj. Tudi dobrih osem mesecev pozneje so do zmage prišle Kamničanke, ki so samo potrdile prvo mesto na prvenstveni lestvici, oslabljene Mariborčanke pa tudi tokrat niso osvojile niza.

Domače odbojkarice so s točko Taje Gradišnik Klanjšček sicer povedle z 2:0, vodile so tudi še s 3:2, toda na servis Olivere Brulec Kostić so Kamničanke povedle s 5:3, nato pa prednosti niso več izpustile iz rok. Eva Zatković je svojo ekipo popeljala do vodstva z 9:6, Mariborčanke so se jim z uspešnim napadom Maje Košenine še približale na točko zaostanka (8:9), vseeno pa je bil po dveh zaporednih kamniških točkah domači trener Radovan Gačić tisti, ki je prvi posegel po polminutnem odmoru. A tudi to ni zaustavilo razigranih gostij, ki so po napadu Brulec Kostićeve domačinkam pobegnile že za sedem točk (17:10). V nadaljevanju je bila nezaustavljiva Zatkovićeva, enkrat tudi v bloku, ki je tudi končala uvodni niz.

Tudi začetek drugega niza je bil popolnoma v znamenju kamniške ekipe, ki je po dveh zaporednih točkah Zatkovićeve vodila s 6:2. Po polminutnem odmoru so se mariborske odbojkarice še vrnile v igro, s točko Gradišnik Klanjšček so izid na osmi točki izenačile, z asom Košenine pa povedle z 11:10. Mariborčanke so še vodile z 12:11, a so na servis Andjelke Radišković dosegle štiri zaporedne točke. Tokrat se polminutni odmor Mariborčankam ni obrestoval, kajti po novem uspešnem napadu Zatkovićeve je bilo že 19:14 za Calcit Volley. V končnici je Brulec Kostić poskrbela za prvo zaključno žogo svoje ekipe v drugem nizu, drugo je nato izkoristila Lucille Charuk.

Začetek tretjega niza je bil izenačen, ekipi sta se menjavali v vodstvu, prve pa so do dveh točk prednosti prišli kamniške odbojkarice (8:6), toda že na osmi točki ekipi skupaj. Vendar je bilo to le kratkotrajno izenačenje, kajti s štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Eva Pogačar, so Kamničanke prvič v tretjem nizu vodile za plus štiri (12:8), Seveda se Mariborčanke še niso predale. Z asom Brine Bračko so se približale na točko zaostanka, z napadom Anamarije Galić pa so izid na 14. točki izenačile. Za svoj prvi polminutni odmor na tekmi se je odločil gostujoči trener Aljoša Jemec, dokončno pa je bil odpor domače ekipe zlomljen po izidu 19:19. Začetni udarec za kamniško ekipo je priborila Brulec Kostićeva, Zatkovićeva je s servisi oddaljila domačinke od mreže, zmago in nove tri točke za Calcita Volley pa je potrdila Radiškovićeva.

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Pred tekmo smo se pogovarjali, da se bomo osredotočili na svojo igro, zato sem toliko bolj vesel, da so dekleta odigrale dobro tekmo. Težko je vse tri nize odigrati brez napak, vendar jih je bilo malo, mislim pa, da smo imeli ves čas vajeti igre v svojih rokah. Vem, da se ponavljam že kot papiga, ampak resnično se nam pozna, da dobro treniramo, pozna se nam, da je vsak trening kakovosten, sploh to velja za zadnjih 14 dni. Nekoliko se nam še pozna, da so noge še malce težke, to se je na trenutke videlo, toda to je bilo tudi načrtovano. Pred turnirjem v ligi prvakinj nas čakata še domači tekmi z GEN-I Volleyjem in SIP Šempetrom, nato pa se bomo poponoma osredotočili na Conegliano.«

Nova KBM Branik – Calcit Volley 0:3 (-14, -18, -19)

Maribor – Dvorana Lukna, brez gledalcev, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Miklošič (Maribor).

Nova KBM Branik: Miklošič, Košenina 7, Šalamon 2, Winkler 1, Pahor (L), Bračko, Gradišnik Klanjšek 4, Velikonja Grbac 8, Cikač (L), Ramić, Pintar 3, Galić 11, Lorber Fijok, Akeo 2. Trener: Radovan Gačić.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 6, Pogačar 2, P. Marušič, Š. Marušič, Vovk, Brulec Kostić 11, Boisa, Zatković 15, Janežič (L) 1, Charuk 10, Jerala, Radišković 8. Trener: Aljoša Jemec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi