Kamniške odbojkarice iz Kopra s pričakovanimi tremi točkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (9, 18, 16). V sredo, 23. oktobra, bodo v zaostali tekmi drugega kroga gostile GEN-I Volley, v soboto, 27. oktobra pa jih v šestem krogu čaka še ena domača tekma, tokrat z ekipo ATK Grosuplje.

Slovenske državne prvakinje so na svojem prvem letošnjem gostovanju v domačem prvenstvu pričakovano premagale Koprčanke, ki so tako še naprej brez osvojene točke. Za razliko od poraza v domači dvorani proti SIP Šempetru, so Kamničanke v Kopru od prve do zadnje točke igrale resno, brez podcenjevanja, rezultat takšne igre pa je bila tudi zanesljiva zmaga. Z izjemo lažje poškodovane Fatoumatte Sillah so priložnost dobile vse igralke, z igro v napadu pa se je najbolj izkazala kapetanka Olivera Brulec Kostić, ki je dosegla 17 točk in to ob 67-odstotnem napadu.

Kamniške odbojkarice so bile najbolj prepričljive v uvodnem nizu, v katerem je Andjelka Radišković dosegla točko za 9:3, reprezentantka Bosne in Hercegovine pa je bila nerešljiva uganka za domače sprejemalke tudi na začetnih udarcih. Izvajala jih je pet zaporedoma, Brulec Kostićeva pa je potopila vse upe domače ekipe na kakršen koli preobrat, saj je bilo na semaforju že neulovljivih 18:5 za državne prvakinje. Niz se je končal z lastno napako domačih odbojkaric.

Drugi niz je bolje začela koprska ekipa, ki je na servis Neje Širol povedla s 6:3, domačinke pa so po uspešnem napadu Koni Trobec vodile tudi še z 9:6. Z asom Radiškovićeve so gostje izid izenačile na 9:9, zadnjič pa sta bili ekipi skupaj pri izidu 13:13. Do odločilne prednosti so Kamničanke prišle spet na servis Radiškovićeve, ko so po njenem novem asu domačinkam pobegnile za štiri točke (20:16). S prvo zaključno žogo je niz končala Brulec Kostićeva.

V tretjem nizu so Kamničanke po točki Žive Javornik povedle s 6:2, vendar so se jim Koprčanke na servis Maja Kovačič približale na točko zaostanka (6:7). Toda po štirih zaporednih točkah gostij, zadnjo je z blokom prispevala Eva Pavlović Mori, je bil zaostanek domače ekipe že pet točk (6:11), po asu Javornikove pa že devet (7:16). S tem je bila tekma odločena, po visokem vodstvu desetih točk (22:12) pa so Kamničanke nekoliko popustile, kar so Koprčanke po dveh zaporednih točkah Šiljić, na servisu je bila Kovačičeva, izkoristile in se jim približale na šest točk (16:22). Toda po polminutnem odmoru je Brulec Kostićeva z asom potrdila zmago Calcit Volleyja.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po porazu s Šempetrankami smo potegnili določene zaključke. Vesel sem, da so igralke naš medsebojni dogovor upoštevale in se držale dogovorjenega od prve do zadnje točke. Tega se moramo držati na vseh prihodnjih tekmah, ki so pred nami.«

Luka Koper – Calcit Volley 0:3 (-9, -18, -16)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Kern, Klinar.

Luka Koper: Ćopić 4, Đukić 2, Kovačič 8, Debernardi (L), Suljić 1, Trobec 4, Dakič 4, Uršič, Ahačič, Širol 3, Simičić (L), Šiljić 3, Kavčič 1, Bijelič. Trener: Miodrag Stojaković.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 3, Javornik 4, Radišković 8, Šiftar 1, Brulec Kostić 17, Lenart 2, Boisa 3, Janežič (L), Charuk 4, Sillah, Zorman 1, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi