Kamničanke že pri petih točkah prednosti

Odbojkarice Calcit Volleyja so v enajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige prišle še do šeste zaporedne zmage. Tokrat so v gosteh s 3:0 (24, 20, 21) premagale domači ATK Grosuplje in imajo pred drugouvrščeno Novo KBM Branikom že pet točk prednosti. Prav z Mariborčankami pa jih v sredo, 25. novembra, ob 18. uri, v gosteh čaka zaostala tekma sedmega kroga.

Grosupeljčanke so v letošnji sezoni v Kamniku v prvem nizu presenetile aktualne državne prvakinje, ki so nato brez večjih težav dobile naslednje tri. Tudi v domači dvorani so bile varovanke trenerja Matije Slobodnika blizu presenečenja, saj so imele v prvem nizu tri zaključne žoge, vendar so Kamničanke vse tri ubranile, same pa izkoristile prvo. V preostalih dveh nizih so kamniške odbojkarice odpor domačink prav tako zlomile šele v končnicah.

Kamničanke so tekmo v Grosupljem začele v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je bila na podaji Špela Marušič, ob Evi Pogačar pa je počivala tudi Lucille Charuk. Do desete točke sta bili ekipi izenačeni, težave pa so se za gostujoče odbojkarice pojavile na sredini niza, ko so z blokom M. Lenart domačinke povedle s 15:11. Na servis Špele Marušič so Kamničanke svoj zaostanek znižale na točko (15:16), a so jim Grosupeljčanke po uspešnem napadu Maše Pucelj spet pobegnile na plus tri (18:15). Tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 so imele tudi v sami končnici niza, ko je bila v bloku uspešna Nina Kukman, toda po na servis Manje Jerale so Kamničanke vse tri ubranile. Še več, Jerala je z asom poskrbela za prvo kamniško zaključno žogo, ki jo je najbolj učinkovita igralka prvega niza, Eva Zatković, s svojo deseto točko tudi izkoristila.

Tudi v drugem nizu so Grosupeljčanke dolgo držale korak s kamniškimi odbojkaricami, saj sta bili ekipi na 18. točki še izenačeni. Domačinke so v uvodu drugega niza sicer vodile s 5:2, a so z asom Olivere Brulec Kostić Kamničanke izid na sedmi točki izenačile. Prav Brulec Kostićeva pa je bila v končnici niza, potem ko sta bili ekipi na 18. točki še skupaj, ob Zatkovićevi najbolj zaslužna za kamniško vodstvo z 2:0 v nizih, saj je dosegla zadnji dve točki.

Borbene domačinke se niti v tretjem nizu niso sprijaznile s porazom. Ob dobrem napadu, zato pa slabšem sprejemu, so bile dolgo enakovredne Kamničankam, ki si nikakor niso mogle priigrati večje prednosti. Še pri dvajseti točki sta bili ekipi še skupaj, v sami končnici pa so gostje na servis Špele Marušič le strle odpor domače ekipe. S tremi točkami v napadu se je najprej izkazala Zatkovićeva, nato pa je z asom tekmo končala organizatorka igre Calcit Volleyja.

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Tokrat smo nekoliko premešali postavo, kar se nam je poznalo vso tekmo, saj smo ves čas igrali v nekakšnem krču. Toda po drugi strani je bilo najbolj pomembno, da smo dobili vse tri točke, Grosupeljčanke pa so spet dokazale, da imajo dobro ekipo, ki je zasluženo tako visoko na prvenstveni lestvici. Pred turnirjem v ligi prvakinj v Coneglianu nas čakajo še tri pomembne tekme v domačem prvenstvu. Že v sredo nas čaka gostovanje v Mariboru, nato pa še domači tekmi z Novogoričankami in Šempetrankami.«

ATK Grosuplje – Calcit Volley 0:3 (-24, -20, -21)

Grosuplje – Športna dvorana Brinje, brez gledalcev, sodnika: Kramar, Perčič (oba Kamnik).

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 10, Kogelnik 11, Kobilca (L), U. Koletnik, Kukman 7, H. Koletnik, Lovšin, Lenart 1, Čož, Mijoč 8, Pucelj 10, H. Koletnik. Trener: Matija Slobodnik.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 3, Pogačar, P. Marušič, Š. Marušič 8, Vovk, Brulec Kostić 9, Boisa, Zatković 18, Charuk, Jerala 8, Radišković 9. Trener: Aljoša Jemec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi