Kamničanke zanesljivo v finale srednjeevropske lige

Odbojkarice Calcit Volleyja so v polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige v mariborski dvorani Draš center s 3:0 (16, 20, 15) premagale Novo KBM Branik. V nedeljo, ob 17. uri, bodo v finalu igrale z zagrebško Mladostjo, ki je bila v prvi polfinalni tekmi s 3:0 (7, 18, 20) boljša od lanskoletnih zmagovalk tega tekmovanja, ekipe Swietelsky Bekescsabo, ki je v Maribor prišla v oslabljeni zasedbi.

Nova KBM Branik – Calcit Volley  0:3 (-16, -20, -15)
Maribor – Dvorana Draš center, gledalcev 100, sodnika: Stipaničev Matetić (Hrvaška), Adler (Madžarska)

Nova KBM Branik: Mlakar, K. Milošič 1, Kneževič, Štampar, Ulrih (L), Lekše, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić, N. Milošič, Potokar, Tišma. Trener: Žiga Kos.
Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 12, Šen 11, Najdič 1, Hutinski 8, Boisa, Charuk 10, Pucelj 13, Čižman, Banko (L), Gubišić Čabo (L). Trener: Bruno Najdič.

Kamniške odbojkarice so v letošnji sezoni petkrat igrale z Mariborčankami in vseh pet tekem tudi dobile. Zadnjo pred 14 dnevi v dvorani Lukna, toda Bruno Najdič, trener kamniške ekipe je pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige dejal, da vse te zmage ne pomenijo prav nič. Toda njegove varovanke so bile z odlično igro še šestič boljše od mariborske ekipe, ki je nekaj več odpora nudila le v drugem nizu, v prvem in tretjem pa so bile veliko boljše v vseh elementih igre.

Že do sredine uvodnega niza so Kamničanke domačim odbojkaricam pobegnile za sedem točk, pri izidu 5:12 pa je domači trener Žiga Kos vzel že svoj drugi polminutni odmor. S štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Iza Mlakar, so se bankirke kamniški ekipi še približale na tri točke zaostanka (9:12), toda po bloku Lucille Charuk so spet zaostajale za pet točk (16:11). V končnici niza so bile odbojkarice Calcit Volleyja bolj zbrane, nevarnejše v napadu, z asom Andjelke Radišković pa so končale prvi niz.

Drugi niz so domače odbojkarice na servis Klare Milošič začele z vodstvo 4:0, vendar so jim Kamničanke hitro vrnile. Z dvema asoma Andjelke Radišković in napaki Mariborčank so izid že na četrti točki izenačile, po napadu Sare Hutinski pa povedle s 6:4. Do konca niza Mariborčankam niso več dovolile, da bi prišle do vodstva. Z uspešnim napadom Maše Pucelj so domačinkam pobegnile za tri točke (9:6), po lastni napaki domačink za štiri (18:14), z asom Pucljeve pa za pet (20:15). Visoke prednosti niso več zapravile, zadnji dve točki v drugem nizu pa je za Calcit Volley prispevala Asja Šen.

V tretjem nizu so bankirke Kamničankam sledile do izida 13:15, toda po točki Charukove je bilo 17:13 za Calcit Volley, po njenem bloku pa 19:14. Mariborske odbojkarice so po napaki Kamničank na servisu svoj zaostanek znižale za točko, vendar je bila to njihova zadnja točka na tekmi. Pucljeva je svoji ekipi priborila servis, nato pa jih je sama izvajala pet zaporedoma, vse do končne zmage, do katere pa je kamniška ekipa prišla težje, kot kaže izid.

Izjava po tekmi

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Daleč od tega, da smo gladko prišli do zmage, kajti Mariborčanke so danes odlično igrale v obrambi in smo do točk prihajali šele v četrtem, petem napadu. Zadovoljen pa sem, da so bile igralke ves čas zbrane, motivacija je bila na visoki ravni in na trenutke smo prikazali kakovostno igro in jih moram pohvaliti. Se je pa še vedno prikradlo preveč napak, ki jim bomo morali jutri proti Mladosti zmanjšati. Zagrebčanke so bile v letošnji sezoni edine, ki so nas premagale v srednjeevropski ligi, tako da nas čaka še ena težka tekma. O njej sicer še nismo začeli razmišljati, vsekakor pa bomo naredili vse, da se bomo nanjo čim bolje pripravili, kar bo en del dela, ki nas čaka, drugi, glavni pa nas čaka na igrišču. Skušali bomo ponoviti današnjo dobro igro, s tem, da zmanjšamo lastne napake.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi