Kamničanke zanesljivo v finale pokala

Odbojkarice Calcit Volleyja so v povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (16, 18, 26). V prvi tekmi so Kamničanke v Novi Gorici zmagale s 3:0 (18, 17, 16) in se tako zanesljivo uvrstile v finale, kjer se bodo 11. marca, v Velenju, pomerile z Novo KBM Branikom. Mariborčanke so bile v polfinalu boljše od SIP Šempetra. Že v petek se bodo kamniške in mariborske odbojkarice pomerile v zaostali tekmi 13. kroga Sportklub 1. DOL za ženske. Tekma v mariborski dvorani Lukna se bo začela ob 18. uri.

Povratna polfinalna tekma pokala Slovenije med Kamničankami in Novogoričankami se je začela z minuto molka v spomin na Milana Windschnurerja, častnega člana Odbojkarskega kluba Kamnik, ki je v kamniški in slovenski odbojki pustil globok pečat. V Kamniku ni človeka, ki bi za šport, predvsem pa za odbojko, navdušil toliko mladine.

Za uvrstitev v finale so domače odbojkarice potrebovale dva osvojena niza, že po dveh nizih pa je bilo jasno, da bodo Kamničanke v Velenju branile lanskoletni naslov iz ljubljanske dvorane Tivoli. V prvem nizu so gostje vodile le z 1:0, po dveh zaporednih točkah Lucille Charuk pa je že bilo 3:1 za domačo ekipo, ki je po uspešnem napadu Fatoumatte Sillah. Na deveti točki je Pia Blažič izid še zadnjič v uvodnem nizu izenačila, kaji po asu Maše Pucelj so Kamničanke vodile s 15:9. Visoka prednost jih ni uspavala in po bloku Nine Stojilković ter napadu Pucelj je bilo 23:13. Niz je končala Sillah.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so bile domače odbojkarice spet tiste, ki so prve prišle do nekaj večje prednosti (6:3), vodile pa so tudi še s 13:10. Na servis Ane Žigon so Novogoričanke izid na trinajsti točki izenačile, toda po kar treh zaporednih asih Sillah je bilo že 18:13 za domačo ekipo, ki na manj kot štiri točke zaostanka gostje ni več spustila. Uvrstitev v finale so si Kamničanke zagotovile z asom Pucelj, blokom Hutinski in uspešnim napadom Sillah.

Po zmagi v drugem nizu, s katerim so si Kamničanke zagotovile uvrstitev v finale, so v tretjega vstopile slabo, kar so gostje izkoristile in povedle s 6:1. Čeprav so se jim domačinke po njihovi lastnih napaki še približale na dve točki zaostanka (4:6), je bilo po asu Lare Rituper že 16:9 za GEN-I Volley. Po polminutnem odmoru so se domače odbojkarice le vrnile v igro in se najprej s točko Mile Đorđević gostjam približale na točko zaostanka (17:18), na 20. točki je sledilo izenačenje, za prvo kamniško vodstvo pa je poskrbela Ana Marija Vovk (21:20). Nato se je Vovk izkazala še z blokom in po dveh napakah Novogoričank so domačinke prišle do štirih zaključnih žog za končno zmago. Vse štiri so gostje ubranile, prav tako Kamničanke niso izkoristile pete zaključne žoge, zato pa so po napaki novogoriške ekipe, ki je tudi imela eno zaključno žogo, v šestem poskusu le prišle do zmage.

Že v petek se bodo varovanke Gregorja Rozmana v zaostali tekmi 13. kroga pomerile z Novo KBM Branikom, s katero bodo 11. marca igrale tudi v finalu pokala Slovenije. Vmes bodo z bankirkami igrale še tri tekme, dve v polfinalu srednjeevropske lige in še eno v okviru zadnjega kroga domačega prvenstva.
Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Najbolj pomembno je, da smo si uvrstitev v finale zagotovili že po dveh nizih, ravno tako pomembno pa je, da smo v tretjem nizu nadomestili zaostanek sedmih točk in ga na koncu tudi dobiti. Zdaj je pred nami pet zaporednih tekem z Mariborčankami, prva že v petek in vsi vemo, kaj nas čaka. Čeprav prvenstveni tekmi ne bosta več odločali o končnem vrstnem redu po rednem delu tekmovanja, bosta za nas ravno tako pomembni. Dejstvo je, da bo vrhunec finale pokala, toda tudi v vse druge tekme bomo vstopili brez kalkulacij. Vsako tekmo bomo odigrali zbrano in dobro, kot bomo v danem trenutku pač sposobni ter v vsaki od njih skušati priti do zmage. To je edini načrt in edina pot, ki vodi h končnemu uspehu. V tem trenutku imamo v glavah le petkovo tekmo, šele nato pride na vrsto naslednja.«

Calcit Volley – GEN-I Volley 3:0 (16, 18, 26)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Vrenko, Miklošič.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković, Stojiljković 1, Vovk 3, Đorđević 4, Hutinski 6, Boisa 9, Kregar 2, Charuk 8, Sillah 13, Pucelj 7, Čižman 3, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.
GEN-I Volley: Damjanović 4, Frelih 12, Pertens 9, P. Marušič, Rituper 9, Jelina (L), Blažič 7, Š. Marušič, Makuc, Mazej (L), Žigon 1. Trener: Vasja Lipicer Samec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi