Kamničanke z Rozmanom na klopi, njegov pomočnik bo Jemec

Odbojkarice Calcit Volleyja bo tudi v novi sezoni vodil Gregor Rozman, ki je po lanski sezoni svoje mesto sicer prepustil Aljoši Jemcu, a je po njegovi bolezni vodil ekipo do novega naslova državnih prvakinj. Petega v zgodovini kluba in drugega zaporednega. Jemec se sicer vrača v odbojko, tokrat spet kot pomočnik Rozmana, bolj ali manj pa je tudi že znano, v kakšni zasedbi bodo Kamničanke vstopile v novo sezono.

Kamniška zasedba v primerjavi z lansko ne bo doživela večjih sprememb. Sicer bo nekaj novink, dve, Mija Šiftar in Neža Javornik iz lastnih mlajših kategorij iz Vitala pa prihaja še ena mlada igralka, blokerka Neja Čižman, hči nekoč odlične rokometašice Simone Šturm in Tomaža Čižmana, nosilca bronaste kolajne v superveleslalomu na svetovnem prvenstvu leta 1989 v Vailu.

»Naša želja je bila, da ohranimo jedro iz lanske sezone. V svoji nameri smo v glavnem uspeli. Menjava bo le na mestu organizatoric igre, kjer bosta dve novi igralki, z obema smo blizu dogovora, tako da bo to znano v nekaj dneh. Zelo blizu dogovora smo še z eno korektorico, to pa so v bistvu edina tri mesta, ki so še odprta. Tako že zdaj lahko rečem, da bomo v novo sezono na sprejemalskem mestu imeli Andjelko Radišković, Najo Boiso, Mijo Šiftar in Živo Javornik, računamo pa tudi na Ano Marijo Vovk, ki je trenutno še na rehabilitaciji. V bloku bodo od lani Lucille Charuk, Katja Mihevc in Anja Zorman, novinka pa bo kot rečeno nadarjena Neja Čižman. Prav tako ostajajo Olivera Kostić Brulec na mestu korektorice ter prosti igralki Leja Janežič in Zala Špoljarič,« je o trenutni igralski zasedbi povedal Gregor Hribar, predsednik Calcit Volleyja, ki nadaljuje s politiko pomlajevanja ekipe.

Kot smo že omenili, bo Rozman, ki je slovensko žensko reprezentanco vodil v srebrni evropski ligi, ostal na mestu prvega trenerja, Aljoša Jemec bo njegov pomočnik, za telesno pripravo pa bo skrbel Gregor Sobočan.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Komentarji uporabnikov
Tagi