Kamničanke v končnico državnega prvenstva brez poraza

Odbojkarice Calcit Volleyja so v desetem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale s 3:0 (21, 22, 18). Tudi v četrtek, 22. februarja, bodo morala Kamničanke še enkrat v Mariboru, ko se bodo v osmini finala pokala Slovenije pomerile z drugo ekipo Nove KBM Branika. Tekma bo ob 18. uri v Draš centru.

V že peti letošnji medsebojni tekmi so še petič slavile kamniške odbojkarice, ki svojim nasprotnicam niso oddale niti niza. Domače odbojkarice so bile najbližje vsaj častnemu nizu v prvem, ko so še vodile z 20:17, v drugem in tretjem pa so bile ves čas veliko boljše Kamničanke, ki so bile boljše tudi v vseh elementih igre. Dosegle so devet asov, domačinke štiri manj, na sprejemu so bile 54-odstotne, Mariborčanke 49-odstotnem, njihova uspešnost v napadu je bila 39-odstotna, mariborska 35-odstotna, z blokom pa so dosegle 11 točk, domačinke pa tri manj.

Mariborčanke so uvodni niz začele z asom Klare Milošič in vodstvom z 2:0, po asu Maše Pucelj pa so že zaostajale za tri točke (9:6). V nadaljevanju niza so domače odbojkarice po napaki gostij izenačile izid na 13:13, z uspešnim napadom Ize Mlakar pa so povedle s 15:14. Ko so pred vstopom v končnico niza z blokom Nike Milošič bankirke gostjam pobegnile za tri točke (20:17), se jim je nasmihala zmaga v prvem nizu, toda na servis Andjelke Radišković so Kamničanke uprizorile preobrat. Najprej je Asja Šen na 20. točki izid izenačila, Maša Pucelj pa je z blokom svojo ekipo popeljala do vodstva z 22:20. Mariborčanke so do konca niza osvojile le še točko, niz pa je s svojim tretjim blokom končala Pucljeva, ki je bila s kar enajstimi točkami tudi daleč najbolj učinkovita igralka prvega niza.

V drugem nizu so Kamničanke na servis Sare Najdič in blokom Šenove začele z vodstvom 4:0, po novem bloku Pucljeve pa je bilo 8:1, po napadu Lare Rituper pa 12:4 za Calcit Volley. Po dveh zaporednih asih Radiškovićeve in napadu Sare Hutinski so Kamničanke pobegnile že za enajst točk (18:7), vodile pa so tudi z 20:10. Na servis Mlakarjeve so bankirke svoj zaostanek znižale na štiri točke (18:22), z blokom Ise Ramić pa so prišle le na tri točke zaostanka (20:23). Domača ekipa je bila še bližje gostjam po novi točki Ramićevi, ko so ubranile že drugo od njenih štirih zaključnih žog, tretjo pa je za Calcit Volley le izkoristila Hutinskijeva.

Tudi tretji niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je po dveh zaporednih asih Šenove in novem, že šestem bloku Pucljeve, povedla s 6:2. V še boljšem položaju so bile gostje po novi točki Hutinskijeve za vodstvo s 13:7, kar pa jim še ni prineslo mirnega nadaljevanja tekme, kajti Mariborčanke so se jim približale le na dve točki zaostanka (12:14). Z asom Pucljeve so Kamničanke spet nekoliko lažje zadihale, saj so prišle do štirih točk prednosti (17:13). Do odločilne prednosti so odbojkarice Calcit Volleyja prišle na servis Lare Rituper, ko so dosegle tri zaporedne točke za vodstvo z 21:14. Kamničanke so vodile tudi že s 23:15, toda po treh zaporednih točkah domače ekipe je Najdič vzel polminutni odmor. Sledila je napaka Mariborčank, tekmo pa je končala Hutinskijeva.

IZJAVA PO TEKMI
Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »V naši igri je bilo veliko nihanj, saj smo tako v drugem kot tretjem nizu nasprotnicam dovolili, da so se vrnile v igro, pa že v prvem nizu ni bilo v redu, saj smo zaostajali s 17:20. Torej, bili so deli tekme, ko smo res igrali dobro in deli tekme, ko smo bili daleč od tega, kot bi si želel. To je bilo še eno opozorilo za nas, kajti ves čas govorim, da ima Branik dobro ekipo in takoj, ko nismo dobri v vseh elementih igre, smo hitro v težavah. Ne glede na vse moram igralkam čestitati, saj so ves čas igrale na polno, veseli pa me, da je naša igra zdaj boljša, kot je bila še pred štirinajstimi dnevi. Danes smo videli, kaj moramo v prihodnjih dveh tednih še popraviti, da bomo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ko bomo v polfinalu spet igrali z Mariborčankami, še boljši.«

NOVA KBM BRANIK – CALCIT VOLLEY 0:3 (-21, -22, -18)

Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 220.

Nova KBM Branik: Mlakar 16, K. Milošič 1, Kneževič, Štampar 3, Ulrih (L), Lekše 1, Senekovič, Cikač (L), Farkaš 3, Ramić 9, N. Milošič 6, Potokar 1, Tišma 4. Trener: Žiga Kos.
Calcit Volley: Rituper 4, Gorjup, Radišković 12, Šen 11, Najdič 2, Hutinski 10, Boisa, Charuk, Pucelj 20, Čižman, Banko (L), Gubišić Čabo (L). Trener: Bruno Najdič.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi